Obstajajo različni načini spopadanja s celulitom. Foto: EPA
Obstajajo različni načini spopadanja s celulitom. Foto: EPA

Nisem debela, saj tehtam 55 kg, visoka sem 1,72 cm, vendar mi telovadba ne diši. Večkrat sem poskusila s tekom, a sem hitro obupala, saj me je motilo to, da nisem imela kondicije in nisem mogla preteči zastavljene razdalje. Tudi sky-bo ni obrodil sadov. Po enem mesecu sem zgubila voljo, postava pa je bila še kar enaka. Celulit imam na stegnih, zadnjici, trebuhu, celo na hrbtu in rokah in bi se ga res rada znebila. Kakšne vaje mi priporočate?


Celulit je težava, o kateri je zelo nehvaležno pisati in odgovarjati posamezniku prek elektronskih medijev, saj je znano, da na nastanek celulita lahko vpliva ogromno dejavnikov. V osebnem pogovoru bi vzroke zanj lažje ugotovili. Celulit lahko nastane zaradi nepravilne prehrane, premalo gibanja, stresa, vzrok pa je lahko tudi v naši dedni zasnovi.

Za začetek vam svetujem, da preverite, kako se prehranjujete in iz prehrane izločite vsa živila, ki v telesu povzročajo zastoj vode in nalaganje maščobnih blazinic ,in poskrbite, da dnevno zaužijete dovolj tekočine. V knjigarnah je na razpolago ogromno strokovne literature, tudi o tem, kako se lotiti razstrupljanja telesa (npr. knjiga dr. Jennifer Harper: RAZSTRUPLJANJE Praktični vodnik za razstrupljanje telesa, uma in duha). Poleg pravilne prehrane je pri boju proti celulitu zelo pomembna tudi pravilna izbira masaž, in sicer ročna limfna drenaža, ki dodatno pomaga odstranjevati strupe in proste radikale iz telesa. In na koncu seveda redna vadba. Redna telesna aktivnost mora postati vaš življenjski slog, zato vam svetujem, da si najdete akdejavnost, v kateri boste uživali. V Pilates holističnem centru smo letos oblikovali lasten program antiucelulitnega pilatesa, kombinacijo aerobnega treninga in klasičnih vaj pilatesa za oblikovanje kritičnih predelov telesa, ki so najbolj izpostavljeni kopičenju maščobnih celic (trebuha, nog, zadnjice in rok). Mislim, da je s pravo kombinacijo vadbe, terapij in prehrane veliko možnosti za uspeh!