Tudi dojenčki lahko telovadijo. Foto: EPA
Tudi dojenčki lahko telovadijo. Foto: EPA

V neki reviji sem brala, da studio Pilates, ki ga vodita sestri Perc, omogoča tudi takšno vadbo. Kako to pravzaprav poteka in kaj ima od tega mamica? Si lahko s tako vadbo učvrstim postavo ali je namenjena bolj otroku? Naj omenim, da imam zadnje čase precej težav s koncentracijo, kar je verjetno posledica prevelike obremenjenosti. Bi joga morda bila boljša kot pilates? Zelo lepo prosim za odgovore in vas lepo pozdravljam.


Vadba MAMI IN NJEN MALI/-A je vadba mamic z dojenčki. Dojenček v prvih mesecih potrebuje mamico ob sebi. Če je dobre volje, lahko telovadi skupaj z njo. V majhnih skupinah in prijetni družbi se mamice sprostijo in počasi pripravljajo na intenzivnejšo vadbo, ko bodo malčki lahko počakali doma.

Vadba je optimalna izbira v prvem obdobju po porodu in za mnoge dojenčke edina oblika socializacije s svojimi sovrstniki.

Zase bi zagotovo naredili boljši trening na urah pilatesa ali pilates-joge. Obe tehniki vadbe temeljita na posebnih principih dihanja, kar nas umiri, sprosti stres in izboljša koncentracijo v vsakdanjem življenju. V obdobju po porodu vam svetujem, da najprej začnete s pilatesom po porodu in šele pozneje s pilates-jogo. Vse pa je odvisno od trenutne telesne pripravljenosti in pripravljenosti v obdobju pred nosečnostjo in med njo.