Dr. Trajanovski ponuja svoje teoretično znanje in izčrpne praktične izkušnje vsem, ki imajo kakršno koli vprašanje o klasičnem ali estetskem zobozdravstvu. Foto: BK Studio
Dr. Trajanovski ponuja svoje teoretično znanje in izčrpne praktične izkušnje vsem, ki imajo kakršno koli vprašanje o klasičnem ali estetskem zobozdravstvu. Foto: BK Studio

Trajanovski je naziv pridobil v Makedoniji leta 1999, kjer je diplomiral na Stomatološki kliniki v Skopju. Njegovo izobrazbo je potrdila in nostrificirala Medicinska fakulteta v Ljubljani leta 2002, ko se je preselil v Slovenijo. Od takrat je zaposlen v BK Studiu, zasebni zobozdravstveni ordinaciji, ki je usmerjena predvsem na implantologijo in estetsko zobozdravstvo. Zaveda se, da je estetska razsežnost zobozdravstvenih storitev šele na začetku razvojne poti, zato se redno izobražuje in izpopolnjuje na mednarodnih simpozijih pri priznanih svetovnih mentorjih.

Poleg klasičnih zobozdravstvenih posegov, kot so zalivke in zdravljenje parodontalnih bolezni, se konkretneje ukvarja z lepotnimi posegi: implantologija, svetovanje glede oblike najustreznejših ortodontnih terapij, varnost zobnih nakitov, profesionalno beljenje zob in podobno.

Danes se od zobozdravnika ne zahteva več samo neboleče zdravljenje poškodb zobovja, ampak tudi izjemne retorične in pojasnjevalne kompetence. Zato mora vsak razgledan sodoben estetski zobozdravnik veliko vedeti tudi o psihologiji in filozofiji lepega nasploh. Estetsko zobozdravstvo je posebno občutljiv svet, v katerem različne stranke zahtevajo zelo nazorne in osebne odgovore. Vnaprej pripravljenih predlogov praktično ni.

Dr. Trajanovski ponuja svoje teoretično znanje in izčrpne praktične izkušnje vsem, ki imajo kakršno koli vprašanje o klasičnem ali estetskem zobozdravstvu. Da bi bil odgovor kar se da uporaben, pa je seveda treba omeniti čim več smernic glede prihodnjih želja in trenutnega stanja zobovja oziroma nasmeha.