Gibanje dovaja novo svežo energijo, obnavlja energijo telesa in pomaga vzpostavljati notranje ravnovesje. Pa tudi odvečnih kilogramov se boste tako laže rešili. Foto: EPA
Gibanje dovaja novo svežo energijo, obnavlja energijo telesa in pomaga vzpostavljati notranje ravnovesje. Pa tudi odvečnih kilogramov se boste tako laže rešili. Foto: EPA

Sovražim telovadbo in vsakršno telesno aktivnost, razen plesa v diskoteki.


Trajno lahko izgubite kilograme le tako, da zmanjšate vnos hrane v telo ali da povečate porabo energije. Najbolj učinkovita pa je kombinacija obojega. Za oboje je treba veliko odrekanja, spreminjanja svojih navad in vztrajnosti.

Pomembno je, da uživate manj hrane, ki jo razdelite v več manjših obrokov. Uživajte zdravo hrano, ki nima visokega glikemijskega indeksa. Vaša prehrana naj vsebuje veliko zelenjave in sadja (vsebuje vitamine, minerale in antioksidante), s katerim boste zagotovili visok imunski sistem. Nujno potrebne so tudi vlaknine, ki nase vežejo maščobe. Svetujem vam, da pojeste čim manj kruha, riža, testenin in krompirja in več vlaknin dobite iz zelenjave, ki ima manjšo energijsko vrednost.

Uživati morate tudi hrano, ki celice odpre, da se lažje prenovijo in prečistijo. Ta vsebuje nenasičene maščobne kisline omega 3, omega 6, ali omega 9. Za manjši vnos kalorij lahko nenasičene maščobne kisline vnesete v telo tudi s pomočjo prehranskih dopolnil, ki jih vsebujejo.

Hrano je pomembno pravilno kombinirati, zato vam svetujem pomoč svetovalca za zdravo prehrano. V našem podjetju nudimo brezplačno svetovanje o zdravem prehranjevanju. Kontakt na spletni strani: www.revitalizacija.si.

Z vidika zdravega in kakovostnega življenja pa bi vam rada svetovala tudi to: Gibanje dovaja novo svežo energijo, obnavlja energijo telesa in pomaga vzpostavljati notranje ravnovesje. Če se več gibljemo, zlasti na svežem zraku, nismo le vitkejši in vitalnejši, temveč se tudi bolje počutimo ter smo zadovoljnejši in bolj veseli. Z gibanjem lahko odpustimo veliko notranjih napetosti, občutkov in čustev. Pogosto namreč zaradi preobčutljivosti, strahu, prikrivanja jeze, občutka nesreče, osamljenosti in potrebe po zaščiti nezavedno pretirano in nekontrolirano te občutke tlačimo s hrano. Če se teh občutkov rešimo, se lažje in trajno rešimo tudi odvečne teže. Če boste pri sebi odkrili te znake, si lahko pomagate tudi z energetsko revitalizacijo, ki vam bo dala nov zagon in energijo za gibanje ter skrb za zdravo življenje.