Za zadovoljstvo in dobro počutje je poleg drugih dejavnikov pomembna tudi notranja moč - energija. Foto: EPA
Za zadovoljstvo in dobro počutje je poleg drugih dejavnikov pomembna tudi notranja moč - energija. Foto: EPA


Naše počutje ni odvisno le od prehrane, temveč od številnih zunanjih dejavnikov in predvsem od našega notranjega ravnovesja.

Organska hrana je zdrava, zato prehranjevanje z njo ne more biti razlog za slabo počutje. So pa pri prehranjevanju pomembni tudi številni drugi dejavniki. Hrana mora biti pravilno pripravljena, uravnotežena in kombinirana. Za dobro počutje je pomembno uživati dovolj nenasičenih maščobnih kislin (omega 3, omega 6 in omega 9), ki celice odprejo, da te lažje sprejemajo hranljive snovi in da se stranski produkti celične presnove ter nepotrebne in strupene snovi hitreje izločijo iz celice. Pomembno je tudi, da pijete veliko vode, ki prečiščuje organizem in da skrbite za redno prebavo.

Kot sem že omenila, pa lahko razlogi za slabo počutje tičijo tudi drugje. Eden od razlogov je lahko, da si ne vzamemo dovolj časa zase in da smo preobremenjeni. Razlog lahko tiči v premalo gibanja, nepravilnem dihanju, v tem, da se premalokrat umirimo ipd. Največkrat pa razlogi za slabo počutje prihajajo od znotraj. Razlogi so lahko fizični (bolečine, bolezen ipd.), še pogosteje naša čustva (strah, zamera, jeza, žalost ipd.), ali pa razlog tiči v našem napačnem (negativnem) razmišljanju.

Na naše počutje močno vpliva naša notranja moč – energija. Od te je odvisno, kako doživljamo življenjske situacije okrog nas. Zato si je vredno vzeti čas za redno skrb za dobro energijo in prenovo le-te. Vabim vas na osebno svetovanje, da bomo skupaj našli pot do še boljšega počutja. Kontakt najdete na spletni strani www.revitalizacija.si.