Če se krvavenje pojavi nenadoma, je velika verjetnost, da je krivec zobni kamen. Foto:
Če se krvavenje pojavi nenadoma, je velika verjetnost, da je krivec zobni kamen. Foto:

Sklepam, da je mogoči krivec tudi zobni kamen. Obstaja v lekarnah ali pa celo na recept kako mazilo, ki bi ta krvavenja preprečilo ali pa vsaj utrdilo dlesni? Drugače pa nikoli nisem imel tovrstnih težav in tudi zobe si pravilno umivam. Zavedam pa se, da bom moral k zobozdravniku, preventivno pa bi rad še dobil kakšen nasvet.


Če se pojavi krvavenje nenadoma, brez postopnega poslabšanja, potem je velika verjetnost, da je krivec zobni kamen. Če gre dejansko za intenzivno kopičenje zobnega kamna, ga je treba sproti odstranjevati. Zelo bi bilo priporočljivo, če bi začeli uporabljati (če je seveda še ne) zobno pasto znamke parodontax. Gre za posebno vrsto zobne paste, ki je zelo učinkovita pri utrjevanju dlesni.

Prav tako bi vam priporočal, da še enkrat zamenjate zobno ščetko. Curaprox so denimo izdelane prav za posameznike s poškodovanimi ali za tiste, ki imajo bolj občutljive dlesni. Lahko izbirate med številom ščetin in trdoto. Njihova posebnost pa je ta, da so ščetine narejene iz naravnih snovi.

Kot pravilno ugotavljate, je potreben temeljit pregled pri zobozdravniku. Možnosti pri zdravljenju oziroma sanaciji tovrstnih dlesni so terapije, ki preprečujejo razvoj parodontoze, a treba je omeniti, da je potrebno več obiskov. Paradontalne bolezni ni mogoče ustaviti z enkratnim obiskom. Za dodatne informacije lahko obiščete spletne strani slovenskih zobozdravnikov, kjer dobite osnovne informacije. Za podrobnejše informacije pa sem vam na voljo tudi osebno. Obiščite našo spletno stran.