Olimpijska vas najbolj zaživi le med olimpijskimi igrami, pozneje pa je po navadi prepuščena propadanju. Foto: EPA
Olimpijska vas najbolj zaživi le med olimpijskimi igrami, pozneje pa je po navadi prepuščena propadanju. Foto: EPA
Olimpijske igre
Olimpijske igre že dolgo niso le gledanje športnikov, ki dosegajo vrhunske rezultate. Foto: EPA

Mesta, ki so pred leti gostila olimpijske igre priznavajo, da mnogo objektov zaradi zapuščenosti propada, saj za časa OI vedno zgradijo ogromno objektov, a večina svoj sijaj doživi le tistih štirinajst dni.

Kanadčani še želijo izkoristiti evforijo
A številni kanadski turisti vseeno želijo izkoristiti čar Pekinga, saj med olimpijskimi igrami niso mogli dobiti ležišča, zdaj pa to ni več tako velika težava. Na tisoče jih je namreč že kupilo letalske vozovnice, da si ogledajo poolimpijski Peking, saj menijo, da so zdaj stavbe, kot sta Ptičje gnezdo in Vodna kocka, še v odličnem stanju in tako še vsaj ujamejo nekaj olimpijskega duha, ki je ostal v mestu.

Zaradi velikega povpraševanja po Kitajski je Kanada tudi okrepila letalske povezave s to državo, turistične agencije menijo celo, da se je država zelo dobro izkazala kot gostiteljica in zato menijo, da se bodo smernice povečanega obiska še nadaljevale.

Turisti pa si ne ogledujejo le olimpijskih znamenitosti, ampak tudi krasote, ki jih ta dežela ponuja, kot sta Kitajski zid in Prepovedano mesto, v katerem so živeli kitajski vladarji.