Baracku Obami za zdaj dobro kaže v boju za demokratsko nominacijo. Foto: Reuters
Baracku Obami za zdaj dobro kaže v boju za demokratsko nominacijo. Foto: Reuters

Upamo, da bo postal naslednji ameriški predsednik. Z njegovo pomočjo bo tudi naše mesto postalo znana turistična atrakcija na Japonskem in drugod po svetu,” pravi 55-letni Seidži Fudživara, ki je celo organiziral skupino podpornikov za pomoč Baracku Obami pri naskoku na ameriški prestol. Ta skupina izdeluje tudi značke in majice s podobo temnopoltega senatorja iz Illinoisa. Obama je mesto na osrednjem Japonskem, ki šteje 32.000 prebivalcev.

Župan Obame je pred enim letom ameriškemu kandidatu za predsednika poslal pismo, posebne japonske paličice za hrano in brošuro mesta, vendar odgovora še ni dobil. “Na naša 'ljubezenska pisma' se še ni odzval. Mogoče še sploh ne ve, kakšno vzdušje vlada v našem mestu,” je povedal tamkajšnji odgovorni za promocijo turizma.

Predsedniški kandidat pozna mesto na Japonskem. Med enim izmed obiskov je cariniku, ki je pregledoval njegov potni list, hudomušno dejal: “Sem iz Obame.”

Če bo postal predsednik ZDA, bomo poklicali belo hišo. Res si želimo, da pride v Obamo in se tu sestane z predsednikom japonske vlade,” še dodaja Fudživara.

R. K.