Čarobno zimsko razpoloženje na dvorišču Somerset House. Tudi takrat, ko temperature niso prav zimske ... Foto:
Čarobno zimsko razpoloženje na dvorišču Somerset House. Tudi takrat, ko temperature niso prav zimske ... Foto:

Če boste britansko prestolnico morda obiskali med 17. novembrom in 24. januarjem, lahko ves dan, pa tudi ponoči pod zvezdami, drsate na dvorišču Somerset House, umetniško-kulturne ustanove sredi Londona, kjer odslej domuje tudi londonski teden mode.

Vstopnice bodo za širšo javnost na prodaj od 1. oktobra naprej, tako da si že vnaprej lahko zagotovite vstop na to čarobno drsališče ob Temzi.

Drsanje že zjutraj in pozno v noč
Med delovanjem drsališča - letos ga bodo postavili že deseto leto zapored - se bo tam zgodilo več posebnih dogodkov, med drugim bodo pozno v noč gostovali didžeji, jutra pa so namenjena družinam: jutranji program so poimenovali Breakfast with Tiffany (Zajtrk s Tiffanyjem) - njihov sponzor je namreč priznana draguljarska hiša, katere ime se je znašlo v naslovu slovite novele Trumana Capoteja in istoimenskega filma z Audrey Hepburn.

Poleti se resnejšim kulturnim dogodkom - vse leto tam prirejajo razstave - na dvorišču Somerset House pridružijo izvajalci indie in urbane glasbe. Lani so tako na vrsti razprodanih koncertov pod zvezdami nastopili Grace Jones, Lily Allen, The Mars Volta, The Ting Tings, Bat For Lashes, Calvin Harris ...

Somerset House domuje v neoklasicistični stavbi v srcu Londona, tik ob reki Temzi. Poleti na dvorišču hiše pleše 55 vodnjakov, pozimi pa se tam znajde drsališče. Tam so poleti koncerti in filmske projekcije na prostem, vse leto pa prirejajo razstave sodobne umetnosti in oblikovanja, družinske delavnice ter modne revije - letos je namreč Somerset House postala novi dom londonskega tedna mode.