Let flamingov ob sončnem zahodu. Foto: Reuters
Let flamingov ob sončnem zahodu. Foto: Reuters

Domačini se tem lepim rožnatim pticam vsako poletje poklonijo s posebnim slavjem, ki poteka ravno v teh dneh.
K Laguni de Fuente de Piedra, največjemu andaluzijskemu naravnemu jezeru, se vsako leto pride pariti do 20.000 parov ptic. Obiskovalci se lahko zapeljejo okoli jezera, turistični center blizu vasi Fuente de Piedra pa vam priskoči na pomoč pri zemljevidih, turah ali zgolj nasvetih, kako najbolje uživati v kraju.
Območje je od razvpite in neprijetno obljudene Coste del Sol oddaljeno le slabo uro vožnje, popotnikom pa poleg naravnih lepot ponuja tudi obilico odličnih kulinaričnih dobrot.
Celinski Baleari
A glavni čar te andaluzijske jezerske pokrajine so nedvomno njena turkizno modra jezerca s kuliso borovcev, ob katerih se bolj zdi, da ste na Balearskih otokih kot pa v celinski Španiji. V tej cenejši in bolj tihi alternativi Costi del Sol lahko mirne duše zakoličite svoj šotor na bregovih jezer, se sončite in zaplavate v azurnih vodah.
Tudi notranjost je očarljiva s svojo dih jemajočo mešanico zgodovinskih krajev, slikovitih vasic in lepo skalnato pokrajino, ki je pravi magnet za divje živali. Idealen izlet od obale, torej.