Da ne boste na poti proti sanjskemu dopustu ostali brez prihrankov, se pazite malopridnežev v trajektnih pristaniščih! Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Da ne boste na poti proti sanjskemu dopustu ostali brez prihrankov, se pazite malopridnežev v trajektnih pristaniščih! Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dogaja se v trajektnem pristanišču Brestova (na poti na Cres), a najbrž so tudi drugje podobne zgodbe. Ko se z avtom postaviš v vrsto za trajekt, se kar od nekod vzame sumljiv domačin, ki te želi premamiti, da bi poskusil srečo. Sredi ceste postavi majhno mizo in predstava se začne. Tri škatlice, ena kocka. Pod katero škatlico je kocka? Če uganeš, je zaslužek dvakratnik vložka, že zgrešiš, izgubiš vse.

Slepar se bo seveda potrudil, da bo takrat, ko zgolj demonstrira pravila igre, vse naredil počasi. Takrat k njemu pristopi prvi igralec. Stavi 50 evrov, zgreši. Stavi 200, zadene. Srečo poskusi še nekdo, tudi on ima lep dobiček. Izgleda mamljivo ... Toda v ozadju je prevara - oba igralca sta le pajdaša, ki sodelujeta pri tem nečednem početju! Ko trajekt odpelje, se malopridneži dobijo na kavi in preštejejo dobiček!

Žal nekateri nasedejo. Pred našimi očmi je gospod iz Maribora takoj izgubil 200 evrov in samo nemo zrl predse. Jasno, ko gre zares, bo "krupje" uporabil svoje trike in se potrudil, da bo "oskubil" igralca. Kako to naredi, niti ni pomembno, dejstvo je, da lahko zmaga, kadar si zaželi. Če je torej v vas hazarderski duh, se raje odpravite v najbližjo igralnico, boste vsaj vedeli, da ste denar izgubili na pošten način!

T. O.