"Težko si je zamisliti boljšo uporabo nekdanjega zapora od tega, kar si je zamislila ekipa Hostla Celica v Sloveniji," piše britanski Guardian. Foto: BoBo

Opisuje ga kot "živahno mesto za bivanje z lastno umetnostno galerijo, odlično kavarno in restavracijo ter alternativnimi prizorišči v starih skladiščih tik za njim".

"Težko si je zamisliti boljšo uporabo nekdanjega zapora od tega, kar si je zamislila ekipa Hostla Celica v Sloveniji," ocenjuje Guardian. Časopis na kratko opiše zgodovino mladinskega hotela in poudarja, da ta temelji na ideji potenciala ustvarjalnega duha.

"Več kot 80 umetnikov z vsega sveta je sodelovalo pri preobrazbi, saj so na novo oblikovali vsako sobo (oziroma celico)," piše časopis. Še posebej izpostavlja to, da je v eni izmed sob originalno delo Antonyja Gormleyja.

Cvet najboljših
Guardian je lestvico pripravil z namenom prikazati, da je mogoče uživati mestni oddih z nizkim proračunom, ne da bi se morali za to odreči udobju in ponudbi.

Na seznamu so še hostli Les Piaules iz Pariza, Generator iz Benetk, ClinkNoord iz Amsterdama, Circus Hostel iz Berlina, LaBanda Rooftop iz Seville, Soul Kitchen Junior iz Sankt Peterburga, Sir Toby's iz Prage, Tattva Design iz Porta in The Yellow iz Rima.