Ojstrica je bila zdaj odeta v obleke, zdaj sončna. Posnetek s Petkovih njiv. Foto: RTV SLO/T. O.
Ojstrica je bila zdaj odeta v obleke, zdaj sončna. Posnetek s Petkovih njiv. Foto: RTV SLO/T. O.

Že skoraj 30 let je prva nedelja v oktobru na Korošici, 1.800 metrov visoko, namenjena nogometni tekmi. Sprva so se merili kranjski in štajerski planinci, v zadnjih letih pa se kar Kamničani pomerijo med seboj. Tako, za hec. A še vedno pred očmi sodnika. Tokrat kar sodnice. Čeprav so bili goli letos manjši, je ducat gledalcev videlo dva gola nekdaj odličnega nogometaša Primoža. Prvi je bil povsem v slogu Milanovega zvezdnika Pippa Inzaghija.

Smeha ni manjkalo. Izid seveda ni bil v ospredju. Kdor želi igrati zares, to lahko na Korošici počne avgusta, ko je pravi turnir. Pomembno je bilo druženje in uživanje ene zadnjih primernih nedelj za obisk gora. Vreme se je po kisli soboti popravilo, občasno je nagajala megla. Koča na Korošici je že zaprla svoja vrata, odprta je le še ob lepih vikendih do 15. oktobra.

T. O.

Do Korošice vodi tudi nemarkirana pot čez Šraj peske. Primerna je le za poznavalce. Foto: RTV SLO/T. O.
Kako majhni zgledajo planinci na Petkovih njivah! Foto: RTV SLO
Pod to skalo bi se lahko skrival svizec. Žal ni prišel ven in odvil čokolade, tako kot v oglasu. Foto: RTV SLO/T. O.
Za macesnom lahko vidite naravno okno pri Dedcu. Foto: RTV SLO/T. O.
Znani kamniški alpinist Bojč (desno) je bil kot nekakšen predstavnik Fife. Poskrbel je za žogo, gole, sodnika in določil ekipi. Janez (levo) je bil prejšnji dan na Štajerskem, zato je moral igrati za Štajerce. Foto: RTV SLO
Po koncu tekme, malo pred 13. uro, se je družba razšla ... Foto: RTV SLO