Dom na Vitrancu je letos zaprt. Foto: RTV SLO/A. M.
Dom na Vitrancu je letos zaprt. Foto: RTV SLO/A. M.
Pogled na okoliške gore vas ne bo razočaral. Foto: RTV SLO/A. M.

Hoditi lahko začnete v Kranjski gori, ob vznožju smučišča, pri spodnji postaji sedežnice Vitranc 1. Pot nadaljujete po smučišču, po katerem je sicer urejena proga za kolesarje in poletno sankališče. Hoja je prijetna, saj smučišče ni preveč strmo. Nekoliko si lahko oddahnete ob zgornji postaji sedežnice Vitranc 1, kjer so urejene klopi in štart za poletno sankališče.

Drugi del poti poteka ob sedežnici Vitranc 2. Tu si lahko izberete staro smučišče, desno od enosedežnice, ki ga na srečo ljubiteljev smučanja spet urejajo, ali levo stran, po kateri pozimi potekajo tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju. Na vrhu smučišča pot nadaljuje v gozd, kjer poteka vijugasto do vrha Vitranca.

Tam se nam odpre čudovit pogled na Kranjsko Goro in zgornjesavsko dolino, na Prisank, Mojstrovko in Razor, na drugi strani pa na Jerebikovec, Visoko Bavho in Petelinjek. Vendar pa na vrhu ne pričakujte planinskega čaja ali toplega obroka. Dom na Vitrancu, ki ga sicer upravlja Hit, je letos zaprt. Do vrha Vitranca boste potrebovali največ uro in pol, za spust v dolino pa eno uro.

Za tiste malo manj aktivne pa naj prišepnemo, da se da na vrh Vitranca priti tudi najprej s štirisedežnico in potem z enosedežnico. Povratna vožnja za odrasle stane 7 evrov za odrasle in 5 evrov za otroke.

A. M.