Bohinjec je spet postal rekorder. Foto: RTV SLO
Bohinjec je spet postal rekorder. Foto: RTV SLO

Če smo natančni: za traso, ki vodi čez vse najvišje vrhove med Mariborom in Ankaranom, je potreboval sedem dni, osem ur in deset minut. S tem je za tri ure in 15 minut izboljšal rekord Klemna Trilerja, ki ga je postavil 8. avgusta letos.

"Če bi me kdo v tem trenutku vprašal, ali bom še kdaj tekel slovensko transverzalo, bi rekel, da ne, vendar to ne pomeni, da je to moj zadnji tek. Še zlasti ne zdaj po rekordnem času," je kmalu ob prihodu v cilj dejal 44-letni Zupančič, ki je po manj kot mesecu spet rekorder najtežje slovenske gorske tekaške preizkušnje.

"Zelo sem utrujen, imam žulje, neprespan sem, toda ves trud je zdaj poplačan. Najprej se moram spočiti, nato pa bom načrtoval nove podvige," je še dejal tekač iz Bohinjske Bistrice, ki je leta 2013 s progo opravil v osmih dneh, 14 urah in 45 minutah. Zanimivo, da je tudi takrat rekord prevzel Trilerju.

Slovenska planinska pot ali transverzala je planinska pot od Maribora do Ankarana. Razteza se čez večino slovenskega gorskega sveta. Slovenska planinska pot je bila prva vezna pot v Alpah. Po njenem zgledu so jih začeli urejati tudi v drugih alpskih regijah.

Rekord na Slovenski planinski poti
Rekord na Slovenski planinski poti