Letalska družba Express Airways svetuje potnikom, da z nakupom letalske vozovnice počakajo do konca maja. Foto: BoBo
Letalska družba Express Airways svetuje potnikom, da z nakupom letalske vozovnice počakajo do konca maja. Foto: BoBo

Čeprav bi morala po načrtih zaživeti že konec aprila, se z mariborskega letališča ti poleti še vedno ne izvajajo. Zapletlo se je, ker je letalska družba Express Airways začasno ostala brez operativne licence.

Prvo letalo družbe Express Airways bi moralo z mariborskega letališča v Düsseldorf (Nemčija) poleteti konec aprila, a se je zapletlo, ker je letalska družba začasno ostala brez operativne licence. Agencija za civilno letalstvo je letalskemu prevozniku dala do 31. maja možnost izvedbe popravljalnih ukrepov in ti naj bi se zdaj tudi izvajali.

"Spričevalo še ni izdano, postopek je v fazi pregleda dokumentacije in čakanja na stranko, da dopolni določene zahteve," pravijo na agenciji.

Konec maja naj bi bil položaj jasnejši
V družbi Express Airways so povedali, da so potnike, ki so že kupili vozovnice za Düsseldorf, preusmerili na letališče v Gradcu ali pa jim vrnili denar. Za zdaj računajo, da bodo njihova letala lahko začela vzletati z mariborskega letališča "predvidoma junija", a potnikom vseeno svetujejo, da z nakupom letalske vozovnice počakajo do konca maja, ko naj bi bil položaj jasnejši.

Tudi direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih poudarja, da se bodo poleti iz Maribora začeli izvajati, "ko bodo urejene formalnosti" družbe Express Airways. Razen omenjene redne linije, ki je na urniku ob četrtkih in nedeljah, druge z mariborskega letališča v tej sezoni niso predvidene, ampak zgolj čarterski poleti.