Po navedbah Ryanaira je okoli četrtina njihovih potnikov poslovnežev, nova storitev pa naj bi tem potovanja olajšala. Foto: EPA
Po navedbah Ryanaira je okoli četrtina njihovih potnikov poslovnežev, nova storitev pa naj bi tem potovanja olajšala. Foto: EPA

Novi program Ryanair Business Plus bo poslovnežem omogočil prilagodljivost pri menjavi terminov poletov, dodatno prtljago, prednostno vkrcanje in boljše sedeže, seveda za nekoliko višjo ceno.

Cene za polete v poslovnem programu se začnejo pri 69,99 evra. V ceno vozovnice je vključen en kos prtljage do 20 kilogramov, z vozovnico Business Plus pa bo destinacijo mogoče spremeniti tudi na dan leta, in to brez dodatnega doplačila.

Ryanair v zadnjih mesecih tudi sicer spreminja svojo ponudbo. Med drugim je predstavil novo spletno stran in aplikacijo za prenosne naprave, uvedel novo storitev za družine ter dovolil vnos drugega kosa ročne prtljage na krov. Irski nizkocenovnik si je s strogimi omejitvami pri ročni prtljagi in najrazličnejšimi skritimi stroški nakopal ostre kritike in kar nekaj uvrstitev med najslabše letalske družbe v Evropi. Oktobra lani pa so tako znižali pristojbine za prijavo in omilili omejitve pri ročni prtljagi. Potniki bodo tako lahko v kabino odnesli še drugi, "manjši" kos ročne prtljage, kakršna je, denimo, "damska torbica" ali "manjša letališka nakupovalna vrečka".

Irsko podjetje je nedavno potrdilo tudi, da bo podalo prevzemno ponudbo za ciprskega nacionalnega letalskega prevoznika Cyprus Airlines. Rok za oddajo ponudb se izteče v petek. "S ciprsko vlado in predstavniki družbe smo imeli prejšnji teden zelo pozitiven sestanek," je pojasnil direktor marketinga Kenny Jacobs. Kot je še dodal, je nasprotna stran zelo zainteresirana za prevzemno ponudbo irskega nizkocenovnika.