Tudi vi se lahko odpravite po poteh junakinj seksa v mestu. Foto: Reuters
Tudi vi se lahko odpravite po poteh junakinj seksa v mestu. Foto: Reuters
Sarah Jessica Parker kot Carrie Bradshaw
Katera je vaša najljubša junakinja? Je to morda Carrie Bradshaw?

Najbrž je k vnovičnemu zanimanju za Carrie, Mirando, Samantho in Charlotte pripomogel tudi film, ki so ga posneli nedavno. Zato se je neka turistična egencija odločila svojim (predvsem ženskim) strankam ponuditi posebno ponudbo - turo po New Yorku v znamenju Seksa v mestu.

Joanne Konstantinakos, ustanoviteljica turistične agencije Destination On Location, za 24.000 ameriških dolarjev (15.000 evrov) ponuja prav posebno doživetje. Oboževalci štirih junakinj v visokih petah se bodo štiri dni vozili od ene prestižne trgovine (s čevlji) do druge, pozabili pa niso niti na newyorški butik oblikovalke Patricie Field, ki je oblikovala vsa oblačila, ki so jih junakinje nosile v nanizanki.

Seveda ne bo šlo tudi brez prestižnih restavracij, na koncu pa bodo obiskovalci lahko še zažurali v istih nočnih klubih kot glavne igralke nanizanke.

Katera je vaša najljubša junakinja?
Sobotno popoldne štiridnevne ture je rezervirano za "najljubšo junakinjo". To pomeni, da si turisti izberejo svojo najljubšo žensko iz nanizanke in nato okusijo njeno življenje. Oboževalce "poštirkane" Charlotte bodo tako odpeljali do znamenite zlatarne Tiffany&Co in nato še po nekaterih newyorških umetnostnih galerijah, tisti, ki obožujejo rahlo promiskuitetno Samantho, pa bodo lahko obiskali katero izmed prestižnih trgovin s spolnimi pripomočki na aveniji Madison.

Prvi turisti se bodo na turo lahko odpravili 29. maja in bodo lahko dan pozneje v sklopu izleta obiskali tudi premiero filma Seks v mestu.

Potovalna agencija je sicer specializirana za tovrstno dopustovanje - ponujajo tudi tematske dopuste na temeljih filma Gospodar prstanov, ki vključuje potovanje na Novo Zelandijo, kjer so film snemali.

T. K.