Proge so urejene. Foto: Terme in smučišče Cerkno
Proge so urejene. Foto: Terme in smučišče Cerkno

Nosilec naziva Naj smučišče v Sloveniji se z današnjim dnem končno odpira. Od 21. januarja se bodo tako obiskovalci priljubljenega družinskega smučišča lahko zapeljali po večini smučarskih prog, katerih skupna dolžina je 18 kilometrov.
"Letošnje vremenske razmere nam res niso bile naklonjene, zato smo se januarske pošiljke snega še toliko bolj razveselili," je priznal direktor Hotela Cerkno Jože Oplotnik.

Razgled. Foto: Terme in smučišče Cerkno
Razgled. Foto: Terme in smučišče Cerkno

Na smučarske navdušence naj bi bili dobro pripravljeni. Trenutno imajo na smučišču med 80 in 100 centimetrov naravnega snega, delujeta obe šestsedežnici, pa tudi štirisedežnica in dvosedežnica. Zaradi različnih tipov prog – od najbolj položnih do strmih in zahtevnejših – je Smučarski center Cerkno najbolj priljubljena destinacija med slovenskimi družinami, tudi cenovno naj bi bilo najugodnejše.

Poskrbljeno naj bi tudi za najmlajše in ljubitelje drugih zimskih radosti – pestro in zabavno naj bi bilo tudi na urejeni sankaški progi, snežnem vrtiljaku in igralih. Čar narave pa bodo lahko užili tudi smučarski tekači, za katere so lepo uredili tekaško progo, so zapisali v sporočilu za javnost pri Smučarskem Centru Cerkno.

Naprave obratujejo vsak dan od 9. do 16. ure.

Tudi ob smučišču ne bo dolgčas

Smučarski center Cerkno je sicer priljubljena izletniška točka tudi za tiste, ki ne smučajo in si namesto tega zaželijo pohoda po stranskih gozdnih poteh. Na vrhu smučišča – ob Alpski Perli, ki slovi po pestri kulinarični ponudbi – se odpira veličasten pogled na Julijske Alpe in Triglav.

Ljubitelji plavanja in term so dobrodošli v termalnem kopališču Hotela Cerkno.

Dan na snegu za slepe in slabovidne

Tako v nedeljo, 22. januarja, napovedujejo tudi Dan na snegu za slepe in slabovidne, ki ga organizira Lions klub Idrija v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije in drugimi podporniki.

Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v sankanju, deskanju ali si privoščili sprehod v naravi. Namen med drugim je povezovanje ljudi.