Policija poziva, naj ljudje poskrbijo za primerno obutev in opremo. Foto: PU Celje
Policija poziva, naj ljudje poskrbijo za primerno obutev in opremo. Foto: PU Celje

V zadnjih dneh je večja smučišča na območju Policijske uprave (PU) Celje na Rogli, Kopah in Golteh obiskalo precej smučarjev, saj so bile razmere za smučanje zelo dobre.

Kot so sporočili, so naloge na smučiščih med tednom izvajali policisti območnih policijskih postaj, ob sobotah in nedeljah pa pripadniki policijske gorske enote. Občasno so policisti naloge opravljali tudi na manjših lokalnih smučiščih, kjer ni bilo toliko obiska. "Posebnosti na smučiščih ni bilo. Smučarji in ostali obiskovalci so spoštovali predpise," so zapisali na PU-ju Celje.

Prav tako so policisti gorske enote zaradi povečanega obiska gora in nevarnosti proženja snežnih plazov v Kamniško-Savinjskih Alpah izvajali naloge za zagotavljanje splošne varnosti ljudi v gorah. Pri tem so ugotovili, da so alpinisti, izkušeni planinci in turni smučarji ustrezno opremljeni ter upoštevajo opozorila glede opreme in gibanja v gorah.

"Se pa pojavljajo izletniki, ki so namenjeni na višje ležeče razgledne točke in znamenitosti, pri tem pa ne upoštevajo, da za dostop do teh točk ni dovolj samo lepo vreme, ampak je potrebna tudi ustrezna zimska oprema, saj so poti zasnežene in poledenele," so posvarili.

Vse pohodnike, ki se bodo ta konec tedna podali v gore ali na izletniške točke na njihovem območju, zato opozarjajo, naj poskrbijo za primerno obutev in opremo. Smučarjem pa naj bo skrb za varnost na smučišču na prvem mestu, zaključujejo.