"Kjer se uresničijo sanje" – tak napis obiskovalce pozdravlja nad vhodom. Foto: EPA

Kelly Sills iz Baton Rougea je plačal polet na Florido, tam najel prestižni hotel in odštel denar za VIP-vstopnino v Disneyjev zabaviščni park in snemalne studie Universal.

Toda že prvi večer se je zgodil incident, saj je Sills odkorakal mimo naprave za merjenje temperature, zaradi česar se najprej sporekel z varnostniki, nato pa še s policijo.

Sorodna novica Informacijska pooblaščenka opozarja, da merjenje temperature ni vedno smiselno

Zagrozili so mu z aretacijo zaradi nedovoljenega prehoda, vendar se ni uklonil: "Plačal sem 15.000 dolarjev. Ne morete me aretirati zaradi nedovoljenega prehoda, če sem plačal 15 tisočakov," je vpil. A so mu kljub temu nataknili lisice.

Tudi počitnice z družino so resna stvar

Sam je sicer novinarjem povedal nekoliko drugačno zgodbo – vztrajal je, da bi si "z veseljem" izmeril temperaturo na vstopni točki, vendar je pomotoma odkorakal mimo naprave, odnos varnostnikov pa je nato povzročil stopnjevanje napetosti in je nadgradil konflikt do te mere, da se je vmešala tudi policija.

Disneyjeve varnostnike je primerjal z "nacisti in mafijo", vseeno pa priznal, da je bil po celodnevnem potovanju tudi on precej slabe volje. Poudaril je tudi, da ni eden tistih, ki se požvižgajo na epidemijo in ukrepe. "Covid je resna stvar. Ampak počitnice z mojo družino so tudi," je dejal za Washington Post.