Naslednje zaslišanje bo 29. septembra. Foto: EPA
Naslednje zaslišanje bo 29. septembra. Foto: EPA

V pretekli, julijski prošnji je novopečeni odvetnik Britney Spears Mathew Rosengart zahteval, da njenega očeta nemudoma odstranijo s položaja njenega skrbnika, na katerem je, vsaj delno, že od leta 2008. Njegovi zastopniki so trdili, da za to ni razlogov, zahtevek pa je sodnica na koncu zavrnila. Časovni okvir, kdaj naj bi se umaknil, nikoli ni bil dorečen – to naj bi sledilo po razrešitvi nekaterih težav, vključno z računovodskim pregledom.

Sorodna novica Oče Britney Spears privolil v to, da bo "sčasoma" nehal biti njen skrbnik

V novih dokumentih Britneyjin zastopnik trdi, da jo njen oče izsiljuje – v zameno za to, da se odpove svoji vlogi, v okviru katere je od leta 2019 nadzoroval le premoženje svoje hčere, zahteva približno dva milijona ameriških dolarjev. Dokler denarja ne prejme, pa naj ne bi hotel odstopiti.

"Britney Spears ne bodo izsiljevali," je zapisano v vlogi, kjer je odvetnik poudaril, da gre, čeprav so tako oče kot ljudje, povezani z njim, pobrali že milijone Britneyjinega premoženja, za odkrit in brezsramen poskus "blagovne menjave" – konec skrbništva v zameno za plačilo. "Poskus je brezploden in ne bo uspel," je poudaril pevkin zastopnik, ki je še dodal, da ima James, z odlašanjem odstopa in postavljanjem pogojev za to, njegovo stranko za talko, poroča AP.

Znesek naj bi bil namenjen plačilu sodnih stroškov

Del zneska naj bi bil sicer namenjen plačilu pevkinega menedžerja Tri Star in poravnavi stroškov sojenja – tudi računovodski posvet naj bi bil drag – velik del pa naj bi vseeno ostal njemu. Po mnenju Rosengarta bi moral James odstopiti čim prej, saj gre za blagor njegovega otroka, hiter odstop pa naj ne bi bil samo zakonsko, ampak tudi moralno primeren.

James Spears je do leta 2019 nadzoroval tako njeno zasebno življenje kot tudi premoženje. Foto: AP
James Spears je do leta 2019 nadzoroval tako njeno zasebno življenje kot tudi premoženje. Foto: AP

Pred kratkim je Britneyjin oče razkril, da je že načrtoval svoj umik, vendar je napovedal, da se bo boril proti kakršnemu koli prizadevanju, da ga s položaja odstranijo na silo – za to naj ne bi bilo nobenih razlogov, vedno naj bi deloval v skladu s tistim, kar je bilo dobro za njegovo hčer.

Če James ne bo odstopil kmalu, se odvetniki 39-letnice nadejajo, da bo do tega končno prišlo na naslednjem zaslišanju, ki bo 29. septembra.