Britney ni nastopala že več let. Foto: AP
Britney ni nastopala že več let. Foto: AP

Domnevni incident se je zgodil v ponedeljek. Napad s telesno poškodbo se v Kaliforniji šteje za kazensko dejanje, opredeljujejo pa ga kot vsak nameren in nezakonit telesni stik z drugo osebo.

39-letna pevka naj bi med sporom z roko udarila mobilni telefon enega izmed svojih zaposlenih, tako da mu je zletel iz rok.

Pevkin odvetnik Matthew S Rosengart je obtožbe označil za "prenapihnjene" in dodal: "Vsak lahko nekoga obtoži, a vsako prijavo je treba skrbno pregledati. Gre za izmišljen incident. Moja stranka se ni dotaknila nikogar, sploh pa ni bilo nobene poškodbe. Šlo je za malenkost," je dodal.

Britney Spears je Rosengarta za svojega odvetnika izbrala prejšnji mesec, saj nadaljuje večletni boj za končanje skrbništva očeta Jamieja nad njenim življenjem in premoženjem. Jamie Spears to vlogo opravlja že 13 let, prejšnji teden pa je privolil v to, da se bo sčasoma umaknil v zameno za drugačno pravno ureditev. Trdi namreč, da ima Britney težave z duševnim zdravjem, zato mora nekdo bedeti nad njo.

Britney pa trdi, da ne bo znova stopila na glasbene odre, dokler bo oče ohranjal skrbništvo.