Luka Dončić je prvič izpustil tekmo v letošnji Ligi NBA. Da na tekmi proti Memphisu ni nastopil, je bila "kriva" njegova prvorojenka Gabriela, ki je končno le prijokala na svet. Košarkarski as je osebni razlog za izpust tekme razkril na družbenem omrežju Instagram, kjer je objavil fotografijo deklice, ki sta jo z leto dni starejšo manekenko Anamario Goltes poimenovala Gabriela.

Po podatkih ameriškega statističnega urada se je lani v Združenih državah Amerike rodilo 950 deklic s tem imenom. Vrhunec priljubljenosti je ime doseglo leta 2020, ko se jih je rodilo kar 961. Po podatkih slovenskega statističnega urada v Sloveniji trenutno živi 442 Gabriel, po pogostnosti med ženskimi imeni pa je na 315. mestu in na 632. mestu med vsemi imeni. Med letoma 2011 in 2022 se jih je rodilo 84. Največ jih živi v osrednjeslovenski regiji, najpogostejše pa je ime v pomurski regiji.

Novica, da je Dončić postal očka, je močno presenetila javnost, nosečnost je namreč dolgoletni par uspešno skrival. Pod objavo se je seveda zbrala množica komentarjev.

Lukova mama Mirjam Poterbin je pustila komentar s tremi srčki, enako se je odzvala tudi babica Milena Poterbin. Ravnodušni niso ostali niti prijatelji iz Slovenije. "O moj Bog, čestitke, dobrodošla princeska," je zapisal raper Challe Salle, pri veselju pa so se mu pridružili tudi pevke Senidah, Tinkara Fortuna, Darja Gajšek in Alya, pa tudi skupina Polkaholiki. "Čestitke. Zdaj boš videl, kako je nam – biti buden zaradi nekoga drugega ob treh zjutraj," je hudomušno zapisal radijski voditelj Denis Avdić, ki je še zaželel, da naj bo Gabriela vesela, srečna in zdrava. "Čestitke obema! Zdaj boš pa lahko nabiral trojčke, veliko boš skakal, še več podajal mamici … ampak pri Gabrijeli boš imel pa ves čas točke. Radi se imejte," so besede, ki jima jih je namenil novinar Gregor Trebušak, čestitala jim je tudi športna novinarka Sanja Modrić. S čustvenčki se je odzval smučar Štefan Hadalin, vse dobro je mladi družini zaželel tudi kajakaš Peter Kauzer.

Čestitkam so se seveda pridružili tudi oboževalci ter njegova ekipa Dallas Mavericks in drugi košarkarski sotrpini. "Čestitke, brat!" je zapisal legendarni LeBron James, Christian Wood pa je še dodal, da je ponosen nanj. Med drugim so se razveselili tudi Zoran Dragić, Dino Murić, Sergio Rodriguez, Rudy Fernandez, Luka Rupnik in Jordan Morgan. Z emotikoni so svoje veselje nad novico izrazili tudi Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, in Trae Young. "Dobrodošel v očetovstvo," je zapisal nekdanji profesionalni košarkar Shawn Marion.

Dobre želje niso prišle samo iz košarkarskih vrst. "Čestitke, prijatelj moj," je napisal nogometaš Thibaut Courtois, enako mu je zaželel igralec ameriškega nogometa Patrick Mahomes. Tudi ameriški zvezdnik Taylor Lautner ni ostal ravnodušen: "Čestitke obema," je zapisal.

Dončić je Anamarijo spoznal pri 12 letih, par sta postala leta 2016, po krajšem premoru leta 2018 sta se ponovno našla. Svojo ljubezen sta 7. julija dodatno potrdila z zaroko na Bledu. Novopečeni očka je napredovanje odnosa z Anamarijo povzel tudi z delitvijo spodnje objave.