"Spolni wellness je osnovna človekova pravica. Sporazumni seks in intimni užitki so samopomoč za vsa telesa. Vsak odrasli človek bi moral imeti dostop do kakovostnih spolnih izdelkov, ne glede na spol, starost ali spolno usmerjenost,“ je na Instagramu zapisala zvezdnica erotične trilogije 50 odtenkov sive.

"Etos znamke Maude je nekaj, kar goreče podpiram in se sklada z mojimi temeljnimi prepričanji o spolnem zdravju."

Maude, ki ga je leta 2018 ustanovila Eva Goicochea, ponuja linijo diskretnih vibratorjev, ekoloških kondomov, veganskih sveč za masažo telesa in razgradljivih intimnih robčkov.

"Kaliber in estetika teh izdelkov sta izjemna in na nadpovprečno visoki ravni. Obožujem jih," pravi 31-letna Johnsonova, hčerka igralcev Melanie Griffith in Dona Johnsona.

"Resnično sem navdušena, da sem postala del te zgodbe … Da lahko v ustroj podjetja vtkem trajnost in ozaveščam, hkrati pa kupcem prinašam prelepe in kakovostne izdelke za spolni wellness, dostopne vsem ljudem."

Rastoč segment na svetovnem trgu

Kot Anastasia Steele v 50 odtenkih sive. :
Kot Anastasia Steele v 50 odtenkih sive. :

Segment t. i. spolnega wellnessa v zadnjem času po vsem svetu naglo raste, pri čemer ustanoviteljice tovrstnih podjetij s pomočjo elegantnega, modernega dizajna in naprednih sporočil spodbujajo razpravo o ženski spolnosti in jo destigmatizirajo.

"Spolni wellness je samopomoč. Zdi se mi, da bi morali za telo skrbeti na spolni način enako, kot zanj skrbimo s telesno vadbo, kozmetiko in zdravo prehrano. Seks je pomemben in poseben in bi ga morali kot takega tudi obravnavati," je povedala Johnsonova v intervjuju za Vogue.

"Vse predolgo je bilo spolno zdravje slabo oglaševano, preveč agresivno in pogojeno s spolom. Mi ustvarjamo priložnost za pravilno skrb za lastno spolno bit, brez vseh tabujev."

Johnsonova je zadnja tri leta v zvezi s pevcem britanske skupine Coldplay Chrisom Martinom. 43-letni pevec je bil pred tem poročen z Gwyneth Paltrow, ki je s svojo znamko Goop prav tako velika zagovornica in promotorka spolnega wellnessa.