Ed Sheeran je v zadnjih tednih kar veliko nastopal. Foto: EPA
Ed Sheeran je v zadnjih tednih kar veliko nastopal. Foto: EPA

"Želim vas obvestiti, da sem okužen s koronavirusom, tako da se trenutno zadržujem doma in upoštevam vse vladne smernice," je 30-letnik zapisal na svojem profilu na Instagramu. Dodal je: "Zaradi bolezni se z nikomer ne morem srečati iz oči v oči, bom pa poskusil kar največ medijskih obveznosti opraviti iz svoje hiše. Opravičujem se vsem, ki sem jih razočaral. Ostanite varni," je še zapisal rdečelasi zvezdnik.

Sheeran ni razkril, ali je cepljen proti covidu-19 ali ne. Je pa julija sodeloval v televizijski oddaji Jamesa Cordna, v kateri sta spremenila besedilo Sheeranove uspešnice Shape of You na način, da sta vse ljudi spodbudila k cepljenju. Verzi so šli približno takole: "Moderna ali Pfizer bosta učinkovala, po drugem odmerku boš v redu, a počakaj dva tedna, da se vzpostavi zaščita."

Na novem albumu 14 skladb

Sheeran, eden največjih glasbenih zvezdnikov zadnjih let, bo v petek predstavil novi album z naslovom = (enačaj oziroma v angleškem jeziku Equals), ki je nastajal kar štiri leta. Album o odraščanju je že avgusta naznanil s sliko bube in z enačajem, ki ga obkrožajo metulji. "V preteklih štirih letih sem prestal različne življenjske izkušnje: poročil sem se, dobil otroka, izgubil prijatelja," je pojasnil pred časom. Leta 2019 se je poročil s Cherry Seaborn, septembra 2020 pa oznanil rojstvo hčerke po imenu Lyra Antarctica Seaborn.

Na albumu bo 14 skladb, ki jih je izbral z veliko daljšega seznama. Postopek je bil zahteven, saj ima vsaka skladba svoje mesto. Glasbenik meni, da je to njegov najboljši izdelek, ki ga je kdaj koli ustvaril, in da nikoli ni bil bolj ponosen na svoje delo.

Zanimivo, da to ni prvi album, pri katerem je glasbenik uporabil matematični znak, prav nasprotno. Leta 2011 je začel z albumom +. Njegov najuspešnejši album doslej je x oziroma znak za množenje iz leta 2014. Leta 2017 je izdal album, ki ga predstavlja znak za deljenje oziroma Divide. Na njem je glasbenikova najbolj priljubljena pesem Shape of You. Po izidu albuma je Sheeran krenil na turnejo, ki je trajala dve leti in pol ter postala najdonosnejša in najbolj obiskana turneja vseh časov. Vključevala je 260 koncertov, prodali so 8,5 milijona vstopnic in ustvarili 776 milijonov dolarjev.

Med turnejo je leta 2019 dokončal album No. 6 Collaborations Project, pri katerem so sodelovali Justin Bieber, Eminem in Stormzy. Tako kot vsi prejšnji je tudi ta album dosegel prvo mesto na britanski glasbeni lestvici, tri skladbe z albuma pa so končale na samem vrhu britanske lestvice singlov.