Družina je z voščilnico vsem zaželela vesel božič in srečno novo leto. Foto: Reuters
Družina je z voščilnico vsem zaželela vesel božič in srečno novo leto. Foto: Reuters

Potem ko je princ Harry s svojo soprogo Meghan konec poletja podpisal pogodbo z Netflixom, ki je paru plačal za snemanje dokumentarnih filmov, dokumentarnih serij, celovečernih filmov in otroške oddaje, sta se zakonca z večletno pogodbo s Spotifyem zavezala za ustvarjanje in vodenje serije podkastov.

Sorodna novica Leto, ko sta Harry in Meghan obrnila hrbet kraljici in šla na svoje

Vojvodinja in vojvoda Susseška, ki sta se sicer na začetku leta odločila, da se bosta odpovedala kraljevim dolžnostim in postala finančno neodvisna, sta se v svoji prvi epizodi podkasta Archwell Audio osredotočila predvsem na razmišljanje o letu 2020. Par o svojih zasebnih izkušnjah neposredno ni razpravljal, namesto tega se je odločil vključiti nekaj prijateljev in drugih ljudi, ki jih občuduje. Ker sta se zakonca želela izogniti 'nerodnemu plesu video pogovora', gostov nista intervjuvala neposredno, ampak sta jih prosila, naj same sebe posnamejo.

Pri tem so jima na pomoč priskočili tudi znani obrazi – svoje mnenje o preteklem letu in kaj jih je to naučilo, so tako poleg drugih delili tudi James Corden, Tyler Perry, Stacey Abrams in Elton John. Slednji je leto 2020 oklical za najslabše leto doslej, hkrati pa še vedno upa, da bomo po koncu pandemije covida-19 postali boljši ljudje. Skupna točka vsem pa naj bi bila pomembnost moči medsebojne povezave in odnosov, poroča BBC.

Archie vsem zaželel srečen vstop v novo leto

"Ne glede na to, kaj prinese življenje, verjemite, ko rečeva, da ljubezen zmaga," je dejala Meghan in dodala, da temo lahko prežene le luč. Harry pa je poslušalcem želel predati nauk leta 2020, ki poudarja pomembnost tega, da skrbimo drug za drugega. "Naši medsebojni odnosi so izjemno pomenljivi, čeprav fizično niso mogoči," je delil britanski princ. Ustvarjanje podkastov naj bi paru poleg zabavanja ljudi in izpostavljanju različnih mnenj predstavljalo ravno možnost, da se lahko ljudje s poslušanjem zgodb drugih med seboj brez motenj povežejo.

V podkastu pa je moral svoje povedati tudi njun 19 mesecev sin Archie. Potem ko sta mu dejala, da lahko govori v mikrofon, in ga ob tem vprašala, ali mu je to zabavno, sta ga starša namreč prepričala, da je poslušalcem z njuno pomočjo zaželel srečno novo leto. Malček se je po svojem voščilu razposajeno zahihital in tako polurno oddajo tudi zaključil.