Smrt Michaela Jacksona pol leta pozneje še vedno ni povsem pojasnjena. Foto: EPA
Smrt Michaela Jacksona pol leta pozneje še vedno ni povsem pojasnjena. Foto: EPA
Conrad Murray
Conradu Murrayju bodo zagotovo sodili najmanj zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti.

V prvem obdukcijskem poročilu, ki ga je 7. julija, slaba dva tedna po Jacksonovi smrti (25. junija), napisala Cheryl MacWillie, natančnega vzroka smrti ni bilo navedenega. 31. avgusta pa je Christopher Rogers zapisal, da je razlog za nenadno smrt kralja popa prevelika koncentracija zdravila propofol, ki mu ga je "intravenozno vbrizgala druga oseba".

Kot piše britanski tabloid News of the world (in v dokaz prilaga fotokopijo obeh do zdaj še neobjavljenih obdukcijskih poročil), je bila Jacksonova smrt na koncu označena ne le za nenaklepni uboj, pač pa tudi za umor. Tožilstvo je nato podalo ovadbo zoper pevčevega zdravnika Conrada Murrayja zaradi uboja iz malomarnosti.

Murray najel "hollywoodskega pravnega jastreba"
Ta se je obdal s kopico prestižnih (in dragih) odvetnikov in se mrzlično pripravlja na prvo sodno obravnavo. Med drugimje je najel tudi, kot mu pravijo, hollywoodskega pravnega jastreba Michaela Flanagana, ki je pred časom pred zanesljivim "dopustom" za rešetkami rešil neko medicinsko sestro, ki je bila obtožena, da je bolniku vbrizgala napačno dozo protibolečinskega propofola. Flanagan je med drugim zagovarjal Britney Spears, ko je bila obtožena povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja nesreče.

Le nenaklepni uboj in ne umor?
Po poročanju tiskovne agencije Associated Press, pa so se v pisarni losangeleškega tožilca odločili, da Murrayja obtožijo nenamernega uboja, ne pa umora. To naj bi agencija izvedela od neimenovanega člana tožilčeve ekipe, ki je dejal, da bo zdravnik obtožen malomarnega ravnanja, saj naj bi njegov način zdravljenja predstavljal "ekstremen odklon od standardov zdravljenja, ki sicer veljajo za zdravnike".

Vse navedbe tiskovne agencije je že ovrgla tiskovna predstavnica losangeleškega državnega tožilca Jane Robison, predstavniki zdravnika Murrayja pa ne dajejo izjav. Potrdili so le, da se je ekipi njegovih zagovornikov pridružil Flanagan.

Družini nihče ne pove ničesar
Družina umrlega pevca je medtem prepričana, da za smrtjo ne stoji samo zdravnik, pač pa, da je vpletenih več ljudi, ki so proti Jackotu kovali zaroto. To po njihovem mnenju potrjuje tudi delo policije, ki pol leta po pevčevi smrti še vedno ne želi povedati vseh podrobnosti o zadnjih urah Michaelovega življenja.

Njegova družina tako po pisanju medijev (ki so informacije dobili od "anonimnih, a zanesljivih virov") sploh še ni bila uradno obveščena o izsledkih preiskave, prav tako pa ni videla skoraj nobenega uradnega poročila. "Še vedno pa menimo, da je za Michaelovo smrt odgovorna več kot le ena oseba," besede enega izmed članov Jackotove družine povzema News of the world in dodaja, da oče Joe ne bo odnehal, dokler resnica o zadnjih urah njegovega sina ne bo prišla na dan.