Kralju Karlu III. gredo nalivniki očitni precej na živce ... Foto: Slovenia Eco Resort
Kralju Karlu III. gredo nalivniki očitni precej na živce ... Foto: Slovenia Eco Resort

V torek se je Karel III. z ženo Camillo mudil na Severnem Irskem, kjer se je med drugim podpisal tudi v knjigo gostov na gradu Hillsborough v bližini Belfasta. Usedel se je za mizo in se najprej zmedel, kateri datum naj vpiše. S pravilnim odgovorom mu je takoj priskočilo na pomoč nekaj njegovih pomočnikov.

Ko pa se je podpisal v knjigo, je očitno nekaj črnila steklo iz peresa in pustilo madež na njegovih rokah. Kraljeva reakcija je bila (preveč) burna. Jezno je zabrusil sebi v brk: "O, moj bog, sovražim ta nalivnik!"

Pripomoček je nato predal svoji ženi, kraljici ženi Camilli, ki je mirno sedla za mizo in napisala nekaj besed v knjigo še sama. Čeprav je tudi ona imela popackane roke, je to ugotovitev povedala z mirnim glasom: "O, poglej, povsod kaplja," je dejala možu.

Karel pa se zaradi peresa kar ni in ni mogel pomiriti. Naredil je nekaj korakov nazaj in v jezi dejal: "Ne prenesem te hudičeve stvari! Čisto vsakič naredijo isto, prekleto!" in odkorakal.

Karel ima po smrti kraljice Elizabeti zelo polne dneve. S škotskega gradu Balmoral, kjer je kraljica umrla, se je v petek vrnil v London, kjer so ga ugledneži potrdili za kralja. Nato je odpotoval v Edinburg, kjer je na slovesnosti hodil za mamino krsto in se skupaj s sorojenci udeležil bedenja. V torek je bil na Severnem Irskem, a se je zvečer vrnil v britansko prestolnico, kjer je sprejel mamino krsto, ki so jo z letalom pripeljali s Škotske..

Z gesto nakazal, naj premaknejo stojalo

To je bil sicer že drugi Karlov "spopad" z nalivnikom v zadnjih dneh, ki so ga ujele kamere. Ko je v soboto podpisoval dokumente o nasledstvu, številnim ni ušlo, da je precej vzvišeno namignil pomočnikom, da umaknejo z mize stojalo za nalivno pero, saj mu je bilo očitno napoti. Nato je poskrbel še za nekaj zmede, saj je pero po podpisih pospravil kar v žep, tako da so morali za njegovega sina, prestolonaslednika princa Williama, poiskati novo.