Kdo govori resnico? Foto: AP
Kdo govori resnico? Foto: AP

Jamie Lynn Spears bo 18. januarja izdala avtobiografijo, v kateri naj bi brez dlake na jeziku opisala svojo življenjsko pot, v njej pa se dotaknila tudi odnosa s starejšo sestro Britney. Knjigo Things I Should Have Said, v kateri naj bi vedenje popzvezdnice opisala kot paranoidno in nepredvidljivo, je predstavila tudi med intervjujem v oddaji Good Morning America. V pogovoru je med drugim povedala, da ju je pevka nekoč zaklenila v sobo, medtem pa je v rokah držala nož. Na njo naj bi večkrat tudi kričala.

Pravi, da je želela le počastiti sestro. Foto: AP
Pravi, da je želela le počastiti sestro. Foto: AP

Britney s potezo mlajše sorodnice ni bila zadovoljna, svojo grajo sestrinih izjav pa je objavila na družbenem omrežju Twitter. Zmotila jo je predvsem trditev, da je njeno vedenje ušlo izpod nadzora. "Takrat, pred 15 leti, ni bila veliko v moji bližini. Zakaj torej sploh govorite o tem?" je zapisala 40-letnica, ki je zaradi težavnega obdobja približno 14 let preživela pod skrbništvom, in dodala, da je intervju zgolj poskus Jamie Lynn, da knjigo proda na njen račun, poroča Guardian.

Britney: "Upam, da bo tvoja knjiga uspešna."

Med intervjujem je bilo omenjeno tudi Britneyjino negodovanje, ko je leta 2017 Jamie Lynn na nagradah Radio Disney nastopila z venčkom priredb sestrinih uspešnic. "Samo želela sem počastiti svojo sestro in vse neverjetne stvari, ki jih je naredila," je zagotovila 30-letnica in dodala, da ne ve, zakaj sestro to tako zelo moti. Britney, ki je bila lani novembra "osvobojena" skrbništva, pa se s povedanim ni strinjala.

"Moji sestri se nikoli ni bilo treba truditi za kar koli, vedno ji je bilo vse dano," je zapisala popzvezdnica in dodala, da je veliko pesmi napisala sama, zato se ji je zdelo logično, da bi tovrstni nastop, ki naj sploh ne bi bil sestrina ideja, sama izvedla na svoji turneji. Po njenem mnenju jo je družina, ki se ji gnusi, izigrala in ji uničila sanje, poskuša pa jo prikazati, kot da je ona tista, ki je nora.

"Upam, da bo tvoja knjiga uspešna," je še pikro pripomnila glasbenica in dodala, da so bili sicer mediji in zabavna industrija do nje vedno sovražni, njen trud pa nikoli ni bil povrnjen. "Nauk te zgodbe je, da nikomur ne zaupaj, za družino si raje izberi mačke ali pse in poskrbi zase."

Jamie: "Brit, vedno sem bila in vedno sem tu."

Na sestrino kritiko se je odzvala tudi Jamie Lynn, ki je na družbenem omrežju Instagram objavila daljši zapis, v katerem pa je podvomila o resničnosti sestrinih izjav. "To, da se pogovori in sporočila, ki jih imava zasebno, ne ujemajo s tem, kar objaviš na družbenih omrežjih, je postalo utrujajoče," je zapisala in dodala, da se zaveda, da Britney prestaja težke čase, a mora pri tem pomisliti tudi nase.

Neresničnost stvari, ki jih je izrekla njena sestra, naj bi želela poudariti zato, ker svoji hčerki vedno težje pojasni, zakaj družina, kot rezultat tetinih obtoževalnih objav, še vedno prejema grožnje s smrtjo. "Vemo, da če bi to hotela, bi lahko povedala resnico in vse končala v eni sekundi," je še priznala Jamie Lynn, ki je poudarila, da je sestri vedno stala ob strani in jo podpirala, nikoli pa naj ne bi nadzorovala njenih finančnih sredstev in bila del skrbništva. Po letih molčanja naj bi spoznala, da bo morala stvari povedati sama, če želi zaščititi sebe in svojo družino.

Tako je zanikala, da celotna knjiga govori o Britney in da se je okoristila z njeno slavo. "Ne morem pomagati, da sem bila tudi jaz rojena kot Spears in da nekatere moje izkušnje vključujejo mojo sestro," je napisala in poudarila, da je že od nekdaj trdo delala, svojo kariero pa zgradila, čeprav je mlajša sestrica. "Nočem drame, svojo resnico govorim z namenom, da ozdravim svoje travme, to poglavje končam in grem naprej. Želim si, da bi moja sestra lahko naredila enako," je še sporočila Jamie Lynn in na koncu poudarila, da bo starejšo sestro, ki ji želi vse dobro, vedno imela rada in ji bo stala ob strani. "Čas je, da se nezdravi kaos, ki je dolgo nadziral moje življenje, konča."