Susseški par je družbenim omrežjem očitno za dalj časa pomahal v slovo. Foto: EPA
Susseški par je družbenim omrežjem očitno za dalj časa pomahal v slovo. Foto: EPA

Meghan Markle in princ Harry sta na začetku prejšnjega leta, po medijskem viharju in kopici sovražnih sporočil, ki sta jih prejela ob izstopu iz kraljeve družine, zapustila vsa družbena omrežja.

Njuni računi večinoma še ostajajo odprti, a na njih od marca ne boste več našli novih vsebin. Tudi dobrodelne organizacije in drugi projekti, ki sta se jih lotila od takrat, niso prisotni na omenjenih straneh. To pravilo kršita le ob redkih priložnostih, kot je bila lanska božična čestitka, ki sta jo delila na računu organizacije za pravice živali Mayhew.

V svoji zadnji uradni objavi sta se zahvalila vsem podpornikom in jim povedala, da bosta svoje delo nadaljevala, ne glede na to, da to ne bo več objavljeno na medmrežju.

Leto ločitve

8. januarja je minilo točno eno leto od šokantne novice, da se par poslavlja od uradnih dolžnosti kraljeve družine. Dogodek, ki se je napovedoval že celotno leto 2019, je vseeno precej razburil britansko javnost, še vedno pa je ena glavnih tem v britanskih tabloidih.

Kaj točno je botrovalo njuni odločitvi, še vedno ni znano, gotovo pa k temu niso pripomogli napeti odnosi med parom, kraljico in Harryjevim bratom Williamom. Po informacijah, ki že celo leto počasi curljajo v javnost, je bila težava tudi v izbiri dobrodelnih organizacij in obveznosti, ki naj bi jih palača preveč strogo nadzorovala. Ne glede na vse pa se lahko britanski mediji paru zahvalijo, da so imeli v družbeno osiromašenem letu vsaj eno stalno temo za pisanje.

Sorodna novica Leto, ko sta Harry in Meghan obrnila hrbet kraljici in šla na svoje