Melania želi po trditvah njenih bližnjih ostati čim bolj stran od žarometov. Foto: AP
Melania želi po trditvah njenih bližnjih ostati čim bolj stran od žarometov. Foto: AP

Melania Trump, ki je že med prvim mandatom prve ameriške dame veljala za najbolj skrivnostno in odmaknjeno izmed vseh žena ameriških predsednikov v zgodovini, je od januarja, ko sta se v Belo hišo vselila Joe in Jill Biden, praktično skrita pred očmi javnosti.

Letos so jo fotografirali samo enkrat – poleti, ko je skupaj s sinom Barronom zapuščala znameniti Trump Tower v New Yorku. Nato se je kmalu vrnila iz poletne rezidence v New Jerseyju v Palm Beach na Floridi. Tam, na ogromnem družinskem posestvu Mar-a-Lago, bo tudi ostala, dokler Barron ne konča zasebne srednje šole. CNN, ki povzema ljudi iz kroga blizu nje, trdi, da se je življenju na Manhattnu, kot ga je poznala pred vstopom v Belo hišo, odpovedala.

Z možem ne deli njegovih političnih ambicij

Še več, njena nezainteresiranost za javno (politično) življenje je tako velika, da naj bi svojim prijateljem že povedala, da ne namerava podpreti vnovičnih političnih ambicij svojega moža, ki vse bolj pogleduje proti kandidaturi za predsedniško mesto leta 2024. Melania je jasna – v Belo hišo se ne želi več vrniti. "Ne želi biti še enkrat prva doma. Zanjo se je to poglavje v življenju nepreklicno končalo," je dejal neimenovani vir za CNN. Moževo politično udejstvovanje je samo njegova stvar, ne pa tudi njena.

"Melanie ne boste videli na političnih shodih ali v kampanji, tudi takrat ne, ko bo Trump uradno napovedal vnovičen naskok na Belo hišo. Namesto nje bosta Donalda spremljali Lara Trump (soproga Trumpovega sina Erica) in Kimberly Guilfoyle (dekle Trumpovega najstarejšega sina Dona). Onidve si enako goreče želita tasta znova videti kot predsednika, Melanii pa je popolnoma vseeno," je še dejal vir.

Na predvolilnih shodih naj bi bila tokrat popolnoma odsotna. Foto: AP
Na predvolilnih shodih naj bi bila tokrat popolnoma odsotna. Foto: AP

Neizražanje stališč kot znak zvestobe

"Trumpovi privrženci so se preprosto navadili, da na prireditve in shode prihaja sam, brez Melanie. Morda je sama prišla do ugotovitve, da je njena odsotnost pravzaprav dobra stvar. Trumpovi podporniki so postali še bolj zaščitniški do njega," pa je dejala nekdanja Trumpova sodelavka v Beli hiši in dodala: "Njegovi volivci postavljajo Melanio na piedestal. Navdušeni so nad njenim videzom in nad tem, da ne izraža svojih idej ali stališč – to vidijo kot znak pripadnosti in zvestobe. Dovolj jim je že, če jim nakloni samo pozdrav 'živijo'."

Če bi se Melania, nekdanja manekenka slovenskih korenin, vrnila v Washington ali New York, bi jo kmalu začeli znova oblegati mediji in paparaci. "Všeč ji je, če ne dviguje prahu. Manj kot se pojavlja v javnosti in v miru živi svoje življenje, bolj je zadovoljna. Menim, da v tem ni nič slabega. Predstavljajte si, da je ves svet zadnjih pet let spremljal vsak vaš korak in vsako vašo potezo, vam pa je bilo ob tem zelo neprijetno. Lahko si le zamislite, kakšno obdobje je preživljala," je še dodal neimenovani vir, ki Melanio pozna več kot desetletje.

Ima svojo pisarno

Februarja je Melania na Twitterju sicer napovedala, da je odprla svojo pisarno, ki jo vodi iz Palm Beacha skupaj s tremi sodelavci, a od takrat se je na njenem profilu pojavilo le nekaj zahval in spominskih fotografij, ni pa napovedala nikakršnih javnih predstavitev, govorov, udeležb na dogodkih ali pobud.