Meghan pričakuje drugega otroka, Archie bo dobil sestrico. Foto: EPA
Meghan pričakuje drugega otroka, Archie bo dobil sestrico. Foto: EPA

Založniška hiša Random House je sporočila, da bo Meghan Markle pod njihovim okriljem čez mesec dni izdala knjigo za otroke, ki bo nosila naslov The Bench (Klop).

Nastala je na podlagi pesmi, ki jo je mesec dni po rojstvu prvorojenca Archieja napisala za svojega soproga, britanskega princa Harryja. Pesem se je nato razvila v zgodbo, in kot je pojasnila Meghan, opisuje vez med očeti in sinovi, kot jo vidijo materine oči. Avtorica upa, da se bo s tem lahko poistovetila sleherna družina.

Knjigo je ilustriral nagrajeni avtor Christian Robinson, naslovnico pa krasi objekt iz naslova – klop pod drevesom, od koder bo oče opazoval sinovo odraščanje, poleg pa so upodobljene še tri kokoši. Kot je par, ki se je preselil čez lužo, razkril v odmevnem intervjuju za kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey, imata doma tudi kokošnjak, ki mu pravita Chick Inn in je Archiejevo najljubše mesto za igranje. Ena izmed ilustracij v knjigi, denimo, uprizarja topel pozdrav sina in očeta v vojaški uniformi – pred leti je služil tudi Harry sam.

Meghan sicer ni prva članica kraljeve družine, ki se je odločila, da bo ustvarjala za otroke.

Leta 1980 je tudi Harryjev oče princ Charles objavil delo z naslovom The Old Man of Lochnagar, ki pripoveduje zgodbo o starcu, ki živi v eni izmed jam v pečinah, ki obkrožajo grad Balmoral na Škotskem, kjer je kraljeva družina preživljala poletne počitnice. Izkupiček od prodaje je šel v dobrodelne namene. Sarah Ferguson, vojvodinja Yorška, pa se je podpisala pod priljubljeno zbirko Budgie the Little Helicopter, ki je postala tudi risana serija.