Navdušenje nad Roland Garrosom je 21-letnega francoskega tenisača tako prevzelo, da je pozabil na lepo vedenje kamero. Foto: Reuters
Navdušenje nad Roland Garrosom je 21-letnega francoskega tenisača tako prevzelo, da je pozabil na lepo vedenje kamero. Foto: Reuters

Za zgražanje javnosti je v ponedeljek na teniškem OP Francije v Parizu poskrbel 21-letni domači kvalifikant, ki je po izpadu v prvem krogu med televizijskim intervjujem ravnal povsem neprofesionalno.

Posnetek, ki je nemudoma zaokrožil po spletu, prikazuje Hamouja, kako objame Thomasovo okoli vratu in ramen ter jo poljubi na glavo, čeprav se mu je vidno v zadregi skušala izviti, jo je poljubil še enkrat. Nato je odgovoril na njeno vprašanje, nato pa jo je poljubil še tretjič in jo še bolj vlekel proti sebi, medtem ko je ona neuspešno poskušala odmakniti njegovo roko.

Ostal brez akreditacije
"Če ne bi bilo javljanje v živo, bi ga udarila,
" je dejala Thomasova, "neprofesionalno vedenje intervjuvanca" so nemudoma ostro obsodili tudi pri Reutersu, nazadnje pa je posredovala še Francoska teniška zveza in tenisaču odvzela akreditacijo ter mu prepovedala dostop do Roland Garrosa.

Obžaluje svoj nezreli val navdušenja
Prek Facebooka se je odzval tudi osramočeni Hamou in zapisal, da bi se rad iskreno opravičil Maly Thomas, če jo je njegovo vedenje med intervjujem šokiralo ali prizadelo.

"Na Roland Garrosu sem ravno preživel veličasten teden, svoj pretirani val navdušenja pa sem nezrelo izrazil prek Maly, ki jo sicer poznam in jo globoko spoštujem," je pojasnil. "Še vedno se vsak dan učim iz svojih napak, kako postati boljši človek in boljši tenisač," je skrušeno dodal mladi športnik.