Iskanje svobode in finančne neodvisnosti gre za zdaj Meghan in Harryju odlično od rok. Foto: EPA
Iskanje svobode in finančne neodvisnosti gre za zdaj Meghan in Harryju odlično od rok. Foto: EPA

Po uradni osamosvojitvi od kraljeve družine sta spomladi začela plačevati mesečno najemnino za britansko domovanje Frogmore Cottage, z visokim zneskom pa sta zraven odplačevala še njegovo prenovo.

Za razkošno hišo iz 17. stoletja na posestvu Windsor sta plačevala 18.000 funtov (20.000 evrov) na mesec, kar je precej več od komercialne najemnine in stroškov za tako hišo, vendar sta tako po obrokih odplačevala tudi 2,8 milijona evrov vredno prenovo.

Sorodna novica Harry in Meghan podpisala za Netflix - ustvarjala bosta "vsebino, ki daje upanje"

Mediji so takrat izračunali, da bosta morala po tem ključu to početi 11 let, če bosta hotela odplačati poln znesek, ki je za prenovo razkošnega domovanja z 10 spalnicami šel iz davkoplačevalske malhe.

Mastna pogodba

Namesto desetletja odplačevanja pa sta mlada zakonca za čiste račune poskrbela že v prvem letu. Pred dnevi smo poročali, da je par ustanovil še neimenovano produkcijsko družbo, ki je sklenila veliki posel z Netflixom.

Finančne plati pogodbe niso razkrili, je pa bila očitno dovolj zajetna, da sta lahko odplačala tudi omenjeni dolg v Združenem kraljestvu in Frogmore Cottage še naprej ostaja njuno uradno britansko domovanje.

Harry in Meghan sta tako kmalu zatem, ko sta januarja letos svet šokirala s tem, da se z aprilom umikata od kraljevih dolžnosti in postajata finančno neodvisna, zlahka našla svoje prihodke. Strokovnjaki računajo, da lahko le z enim javnim nastopom zaslužita pol milijona ameriških dolarjev.