Njegov zaščitni znak je bil dolgo let znamenje na licu. Foto: EPA
Njegov zaščitni znak je bil dolgo let znamenje na licu. Foto: EPA
Enrique Iglesias
Po številu prodanih plošč je prehitel tudi svojega očeta. Foto: EPA
Enrique Iglesias
Nazadnje se je v studio zaprl leta 2005. Foto: EPA
Enrique Iglesias
V ZDA se je družina preselila, ko so ugrabili njegovega dedka. Foto: EPA
Enrique in Ana
Povezovali so ga z več znanimi ženskami, trenutno pa je v njegovem srcu Ana. Foto: Reuters

Enrique ima dva brata in tri sestre: Julia Joseja Iglesiasa mlajšega, Michaela Alexandra, Chabeli, Tamaro Falco in Anno Boyer. Družina se je na Florido preselila, ko je bil Enrique star osem let. Otroštvo je bilo bodočemu pevcu postlano z rožicami, saj je užival bogastvo, ki sta ga zaslužila oče in dedek.

Prvič je nastopil v srednji šoli, ko se je pojavil v muzikalu Hello Dolly. Med šolanjem na miamijski univerzi ga je njegov bodoči menedžer preizkusil in bil navdušen nad vokalom.

Mladenič je posnel demo posnetke, ki sta jih skupaj z menedžerjem pošiljala različnim založniškim hišam. Enrique se je tedaj predstavljal kot Enrique Martínez. Šele čez nekaj mesecev je mladi Iglesias podpisal pogodbo s Fonoviso in odšel v Toronto, kjer je v popolni anonimnosti posnel album.

Od španščine k angleščini in nazaj
Leta 1995 je izdal prvi album v španščini, naslovil pa ga je Enrique Iglesias. To je bil skupek nežnih rockovskih balad, med njimi sta bili tudi Si Tú Te Vas in Experiencia Religiosa. Že v prvem tednu je prodal pol milijona plošč, kar je bilo veliko presenečenje, saj je bil album posnet v jeziku, ki ni bil angleški. Kasneje je izdal ta album še v italijanščini in portugalščini. Ta prvi album je Enriqueju prinesel grammyja za najboljšega latino izvajalca.

Dve leti pozneje je izdal novi album, ki ga je naslovil Vivir. Ta ga je ponesel med zvezde tudi na angleško govorečem trgu. Album je bil tudi eden najbolje prodajanih albumov tistega leta, Enrique pa se je odpravil na svojo prvo koncertno turnejo.

Že naslednje leto je izdal tretji album Cosas del Amor, ki pa je že kazal pevčevo zrelost v glasbi. Izdaji albuma je sledila svetovna turneja, ki jo je naslovil kar po naslovu albuma. To je bila tudi prva glasbena turneja, ki jo je sponzoriral McDonalds.

Pesmi se pojavijo tudi v telenovelah
Pesem Nunca Te Olvidare je bila že druga njegova pesem, ki so jo uporabili pri snemanju telenovele, sam pa se je na koncu snemanja tudi pojavil na filmskem platnu. Leta 1999 se je med pesmimi v filmu Willa Smitha Wild Wild West pojavila tudi njegova Bailamos, ki je postala uspešnica leta marsikje po svetu.

Po uspehu, ki ga je dosegla ta pesem, je Enrique podpisal pogodbo z založbo Interscope in kmalu izdal album, ki je bil v celoti posnet v angleškem jeziku. Naslovil ga je preprosto Enrique. Na tem albumu je zapel tudi svoj prvi duet z Whitney Houston z naslovom Could I Have this Kiss Forever. Leta 2001 se je znova zaprl v studio in nastal je Escape.

Turneje razprodane, albumi tudi
Svojo slavo je dodobra izkoristil, saj je prodaja njegovih plošč narasla, čeprav je zanimanje za latino pevce upadlo. Tega leta se je odpravil na novo turnejo – 50 popolnoma razprodanih koncertov v 16 državah.

Drugi del turneje je bil končan poleti 2002, ko je dvakrat razprodal Madison Square Garden, dvakrat pa mehiški National Auditorium. Istega leta je znova zapel tudi v španščini, izšel je njegov novi, četrti album v španščini, Quizás.

Pevec je nato naslednje leto znova stopil v studio in posnel svoj sedmi album, ki ga je preprosto naslovil s Seven. Znova je sledila razprodana svetovna turjena. Doslej je prodal več kot 40 milijonov plošč in tako postal eden od najbolj prodajanih pevcev iz latinsko govorečih držav.

Je tudi igralec
Poleg tega je imel čas tudi, da je nastopil v filmu Once Upon a Time in Mexico (Bilo je nekoč v Mehiki), v katerem je nastopil poleg Antonia Banderasa, Salme Hayek in Johnnyja Deppa.

Doslej so enega najlepših moških povezovali z nič koliko lepoticami, med njimi tudi Alicio Machado, Sofio Vergaro, Christino Aguilero in Jennifer Love Hewitt. Trenutno se sestaja z nekdanjo rusko tenisačico in modelom Ano Kurnikovo.