Pri Volkswagnu so pripravili novo avtomobilsko igračko namenjeno častilcem pametnih telefonov iPhone. Foto: Volkswagen
Pri Volkswagnu so pripravili novo avtomobilsko igračko namenjeno častilcem pametnih telefonov iPhone. Foto: Volkswagen

Kupcem bodo ponudili trivratnega in kabrio pametnega hrošča, ki bosta imela na armaturi serijsko vgrajen nosilec za pametni telefon iPhone 5, ki bo v primerjavi s trenutnimi možnostmi povezovanja pametnih telefonov z različnimi sistemi v vozilu uporabnikom ponujal več možnosti in imel tudi dostop do podatkov o delovanju vozila.

Po namestitvi in povezavi telefona z elektronskimi možgani avtomobila bodo lahko tako uporabniki prenašali zabavne vsebine, datoteke z glasbo, sezname predvajanj glasbe, sezname radijskih postaj, se povezovali z družabnimi omrežji ali pošiljali sporočila. Informacijska plat povezovanja bo vključevala uporabo navigacije, podatke, ki jih sicer posredujejo potovalni računalniki, in omogočala primerjavo rezultatov vožnje med dvema lokacijama. Voznik bo tako lahko na primer primerjal čas, povprečno hitrost in porabo na poti v ali iz službe.

Zahtevnejši uporabniki pa bodo lahko zaradi povezave telefona in avtomobila izvedeli tudi podatke o pospeških, silah, temperaturi olja in hladilne tekočine, merili čase na posameznih odsekih in podobno.

Začetek prodaje različic iBeetle je predviden za leto 2014, z delno integracijo pametnih telefonov iPhone 4/4S v hrošče pa bodo začeli že konec letošnjega leta. Tisti "pravi" iBeetle pa se bo od drugih različic razlikoval tako po dodatnih zunanjih oznakah, posebnih lahkih 18-palčnih platiščih in nekaterih podrobnostih v notranjosti.

O prodajnih načrtih in cenah pri Volkswagnu sicer še ne govorijo, je pa bolj ali manj jasno, da tehnološka plat ponudbe predstavlja predvsem pot do src in denarnic častilcev izdelkov Apple, ki jih vsekakor ne manjka na drugi strani Atlantika in bodo pripravljeni kupiti hrošča tudi ali predvsem zaradi tistega nosilca na armaturni plošči.