Juan Manuel Fangio je za volanom prodanega dirkalnika zmagal na enajstih dirkah. Foto: Daimler
Juan Manuel Fangio je za volanom prodanega dirkalnika zmagal na enajstih dirkah. Foto: Daimler

Dirkalnik mercedes W196R, s katerim je dirkal Juan Manuel Fangio, so na dražbi v Angliji prodali za nekaj več kot 20 milijonov evrov.

Dirkalnik formule 1 mercedes-benz W196 je bil v uporabi v sezonah 1954 in 1955, Argentinec Juan Manuel Fangio pa je z njim v obeh sezonah osvojil dirkaška naslova prvaka.

Dražba slavnega dirkalnika na festivalu Goodwood Festival of Speed je pritegnila kar nekaj bogatašev, ki so bili zanj pripravljeni odšteti bajne vsote, večina pa se jih je za ceno pogajala prek telefona.

Nazadnje je avtomobil dosegel kar končno ceno 19.601.500 funtov. S tem je bil postavljen nov svetovni rekord v ceni za avto, ki je bil prodan na dražbi. Do zdaj je rekord držal ferrari testarossa letnik 1957, ki so ga pred dvema letoma prodali za dobrih 12,5 milijona evrov.

Dražbena hiša Bonhams je razkrila, da se je za vozilo zanimalo 11 kupcev, imena novega lastnika dirkalnika pa javnosti niso razkrili. Dogodek so komentirali z besedami: "Danes smo priča delčku zgodovine," poroča The Telegraph.