Plesna para, ki sta si stala nasproti v peti sezoni turnirja Zvezde plešejo. Foto: Žiga Culiberg
Plesna para, ki sta si stala nasproti v peti sezoni turnirja Zvezde plešejo. Foto: Žiga Culiberg
Tanja Žagar
Tanja, nekdanja članica zasedbe Foxy Teens, je v oddaji zaigrala tudi na svojo harmoniko. Foto: Stane Sršen

V finalem nastopu sta se zavrtela ob nežnih zvokih Kreslinove balade Nekega jutra, ko se zdani in Alenka je na odru pokazala svojo neverjetno gibčnost. Njuna tekmeca v finalu, novinar informativnega programa TV Slovenija Saša Krajnc in soplesalka Špela Kralj, sta zablestela med poskočnim čačačajem, vendar so glasovi gledalcev zmago namenili Alenki in Mihu. Gledalci so oddali skoraj 20.000 glasov, 41 odstotkov so namenili Špeli in Saši, 59 pa Alenki in Mihi.

Oba para sta se predstavila s po dvema plesoma. Po eden je bil med turnirjem že viden, en nastop pa sta pripravila posebej za finale. Za oba je bil tempo "peklenski", saj sta bila tako Alenka kot Saša poleg priprav na pomembni nastop izjemno obremenjena še z rednimi delovnimi obveznostmi v gledališču in na televiziji.

Spomnimo, do zdaj so se na "plesni tron" v gosteh pri Mariu Galuniču že zavihteli Peter Poles, ki je plesal s Tino Jarc Šifrer, Marko Vozelj, ki je plesal z Majo Pucelj, Tanja Žagar, ki je plesala z Matevžem Ogorelcem, in Dejan Pevčevič, ki je zmago prav tako osvojil s plesalko Majo Pucelj.

Tanja - zgovorna, simpatična, živahna
In prav edina ženska zmagovalka turnirja, torej Tanja Žagar, je bila tokrat osrednja gostja oddaje. Velja za eno najpopularnejših pevk, ki žanje uspehe in navdušuje s svojo iskrenostjo in predanostjo glasbi. Seveda se je predstavila tudi z novo skladbo Poletje je najin čas. Ob njej je v Marievi "dnevni sobi" sedel Mojmir Sepe, ki letos praznuje 80 let svojega ustvarjalnega življenja, kljub temu pa je njegov življenjski optimizem še vedno nalezljiv.

In še glasbeni gostje: Nuša Derenda ima nov adut v rokavu, skladbo Edina, ki jo je zanjo napisal Jan Plestenjak, Rok Ferengja se je kot solist predstavil s skladbo Ljubi me, Peter Lovšin, ki je prav ta teden izdal novo ploščo, pa je zapel pesem Tako je pravilo.

V videoposnetkih si oglejte prva nastopa Alenke in Saše.

Alenka Tetičkovič in Miha Vodičar

Saša Krajnc in Špela Kralj