V Mirni Peči so sicer največji obisk do zdaj imeli leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov. Foto: Jože Žura
V Mirni Peči so sicer največji obisk do zdaj imeli leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov. Foto: Jože Žura

Na prireditvi, ki je po jutranjem rahlem dežju potekala na velikem parkirišču pred cerkvijo, so začrtali novo motoristično sezono in se spomnili pokojnih mirnopeških rojakov, Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka, je pojasnil predstavnik prirediteljev in predsednik Zveze motoklubov Slovenije Leopold Pungerčar.

Osrednji del srečanja z blagoslovom motorjev, pozdravnimi govori in kulturno-zabavnim sporedom so začeli po praznični maši, z zbiranjem prispevkov, ki bodo mirnopeški osnovnošolki omogočili potovanje na zdravstveni poseg v ZDA, pa so prireditelji srečanju dodali tudi dobrodelno noto.

Opozorila glede prometne varnosti
Sicer pa namen mirnopeškega srečanja ni zgolj sestajanje motoristov, temveč želijo z njim javnost in motoriste na začetku motoristične sezone opozoriti na prometno varnost, ki je, čeprav se z vsakim letom izboljšuje, še vedno nezadostna, je ocenil Pungerčar.

Kot so v svojem sporočilu opozorili prireditelji, naj začetek motoristične sezone ne predstavlja sproščanja adrenalina, preizkusa zmogljivosti motornega kolesa in motoristovih sposobnosti na cesti, temveč raje predvsem uživanje v varni vožnji.

V svoji izjavi pa so se pridružili pozivu agencije za varnost prometa, ki vsem udeležencem v prometu svetuje izjemno previdnost in strpnost, prilagajanje hitrosti vožnje cestnim razmeram ter uporabo zaščitnih čelad.

V Mirni Peči je bil sicer največji obisk do zdaj leta 2011, ko se je tega tradicionalnega velikonočnega blagoslova udeležilo približno 12.000 motoristov.