Voditelj Eme 2012 Klemen Slakonja se v družbi Eve Boto in dvojčic Prusnik odlično zabava. Foto: Filip Kocjančič
Voditelj Eme 2012 Klemen Slakonja se v družbi Eve Boto in dvojčic Prusnik odlično zabava. Foto: Filip Kocjančič

V studiu 1 Televizije Slovenija, ki ga dekleta že dobro poznajo, saj so tam teden za tednom stala in prepričevala sodnike ter gledalke in gledalce pred malimi zasloni, naj glasujejo zanje, bo namreč v nedeljo zvečer v živo potekal letošnji izbor Ema.

V četrtek je oder najprej "preizkusil" voditelj Misije Evrovizija in letošnje Eme Klemen Slakonja, v petek pa so nato na znani "zvezdnati" znova stopili dvojčici Prusnik, Eva Boto ter njihovi spremljevalni pevci in plesalci.

Kot je znano, bodo tako dvojčici kot Eva zapele po tri pesmi (Eva Boto bo svoje skladbe predstavila pod zaporednimi številkami 1, 3 in 5, dvojčici Nika in Eva Prusnik pa pod zaporednimi številkami 2, 4 in 6), ki jih bodo ocenjevali tako gledalci kot sodniki.

V studiu tudi nekdanji zmagovalci
Večer, ki bo prepleten s številnimi glasbenimi točkami, bodo v živo v studiu 1 spremljali tudi številni povabljeni nekdanji slovenski predstavniki na Pesmi Evrovizije: Darja Švajger, Regina, Tanja Ribič, Vili Resnik, Nuša Derenda, Sestre (Marlenna, Daphne in Emperatrizz), Omar Naber, Alenka Gotar, Rebeka Dremelj, člani kvarteta Quartissimo, Rok Žlindra in Barbara Ogrinc iz Ansambla Roka Žlindre ter lanska predstavnica Maja Keuc.

Na odru bosta med drugim nastopili tudi letošnja zmagovalka francoskega izbora za Pesem Evrovizije in nekdanja evrovizijska zmagovalka Emilija Kokić iz skupine Riva, ki bo zapela zmagovalno evrovizijsko pesem iz leta 1989, Rock Me Baby.

Nekaj fotoutrinkov s prve vaje pred zadnjim dejanjem Misije Evrovizija oz. Eme 2012 si lahko ogledate v galeriji spodaj. Vir fotografij: Filip Kocjančič in Facebook Misije Evrovizije.