Prestop iz popolne anonimnosti v javno osebnost je bil za Urško Bačovnik in njeno družino veliko presenečenje, je pred časom povedala v intervjuju. Foto: EPA
Prestop iz popolne anonimnosti v javno osebnost je bil za Urško Bačovnik in njeno družino veliko presenečenje, je pred časom povedala v intervjuju. Foto: EPA
Urška Bačovnik je skupaj z Barbaro Miklič Türk ob lanskem obisku predsednika Busha v Sloveniji gostila ameriško prvo damo Lauro Bush. Foto: www.eu2008.si

Tabloidi so ob začetku njune zveze poročali, da naj bi se romanca začela okoli novega leta, Urška pa naj bi bila "pridno dekle, ki je zelo občudovano med člani planinskega društva Ljubljana Matica". Tudi Janša je sicer navdušen planinec.

Par najraje v hribih ali s prijatelji
Tedanjega predsednika vlade je nato Bačovnikova spremljala na več uradnih dogodkih in obiskih v tujini, v intervjuju za revijo Jana maja leta 2007 pa je povedala, da jo veliko zanimanje medijev za njeno zvezo s premierjem še vedno preseneča. Dodala je, da z Janezom Janšo čas, ki ga preživljata skupaj, namenita stvarem, ki veselijo oba. "Če je le čas, greva v hribe ali ga preživiva s prijatelji," je povedala Urška, ki je navdušena plezalka in alpinistka.

Poudarila je, da gre z Janšo na obisk v tujino samo, kadar jo povabi gostitelj oziroma kadar od premierja pričakujejo, da pride v spremstvu. Ker je slovensko javnost zanimalo tudi, kdo Urški, ki je s svojimi opravami ob različnih priložnostih požela pohvale, kupuje oblačila, je odgovorila: "Oblačim se sama, na svoje stroške." Na uradnih nastopih s protokolom ni imela težav, saj delo v bolnišnici prinaša veliko težje preizkušnje, kot je nastopanje v javnosti, je še povedala.
Urški medicina zlezla pod kožo
"Moj poklic je nekaj, brez česar si sebe ne predstavljam več. Medicina ti zleze pod kožo," je Bačovnikova, ki dela kot zdravnica, odgovorila na vprašanje, ali bi pustila službo in bila gospodinja, kot to naredijo nekatere prve dame. Na vprašanje, ali razmišlja o poroki, pa je dejala: "Čas bo prinesel tudi ta odgovor. Zelo nenavadno bi bilo, če bi se ljudje najprej poročili in nato spoznavali!" Zdaj odgovor imamo.
Njeni starši dobro sprejemajo njeno zvezo z Janezom Janšo, dodala pa je še, da se dobro razume tudi z Janševima otrokoma. Urška Bačovnik je povedala še, da se ji ne zdi, da bi se ljudje zaradi njene zveze do nje vedli drugače.

Nekaj fotografij Janeza Janše in njegove izvoljenke Urške Bačovnik si oglejte v galeriji spodaj.