Kamfest velja za največji festival v širši kamniški regiji. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Kamfest velja za največji festival v širši kamniški regiji. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Pestro dogajanje na Kamfestu
Začetek Kamfesta

S povorko, ki jo je vodila mednarodna zasedba benda Kremšnita, se je začel 11. Kamfest. Glasbeni program bodo zaznamovala predvsem slovenska imena, med nastopajočimi bodo tako med drugim Bilbi, LeeLoojamais, Borghesia, Neca Falk in Tomaž Domicelj. Glavni oder bo gostil tudi nekaj tujih glasbenikov, med njimi ameriško zasedbo Culture Shock ter švedsko violinsko virtuozinjo Ido Meidell Blylod, ki bo nastopila skupaj s Simboličnim orkestrom.

Letošnja novost je nov gledališki oder, ki bo v atriju dvorca na območju nekdanje kamniške smodnišnice oziroma v zapuščenem kompleksu nekdanje Kemične industrije Kamnik. Gledališče Katzenberg bo ponudilo monokomedijo Matjaža Javšnika Striptiz, Pattyja Diphusa, izpovedi pornodive z Boštjanom Gombačem, Žigo Golobom in Sergejem Randjelovićem ter stand up komedijo Boštjana Gorenca - Pižame 50 odtenkov njive.

Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji uličnih predstav, športnih izzivov in filmoljubi. Za zadnje so pripravili Kino Kamfest, ki bo postavljen na dvorišču Osnovne šole 27. julij. Prizorišče oziroma pot do Katzenberga bodo krasila dela kamniške kiparke Nine Koželj. Na festivalu bodo kot vsako leto poskrbeli za otroke, na voljo bo vrsta otroških delavnic, predstav in pripovedovalskih večerov.

Organizatorji skoraj brezplačnega festivala v desetih dneh pričakujejo 30.000 obiskovalcev.

Pestro dogajanje na Kamfestu
Začetek Kamfesta