Mesto ob Dravi bo ta konec tedna zaživelo. Foto: BoBo
Mesto ob Dravi bo ta konec tedna zaživelo. Foto: BoBo

Na Ptuju je bil v petek občinski praznik, v sklopu katerega že tradicionalno poteka Rancarija. Prireditev, že 26. po vrsti, bo tudi letos postregla z zanimivim tekmovanjem, na katerem se udeleženci med seboj pomerijo z "rancami".

Hkrati štartata dve ekipi, ki se potegujeta za čim boljši čas, slednji pa se upošteva pri skupni uvrstitvi. Na koncu se četrta in tretja najhitrejša ekipa pomerita za tretje mesto, v velikem finalu pa se za končno zmago udarita še najboljši iz predtekmovanja.

Nagrada tudi za najizvirnejšo ekipo
Kot je povedal Emil Mesarič, prvi mož Brodarskega društva, ki prireditev tudi pripravlja, bodo nagradili najboljše tri ekipe v skupni in ženski konkurenci, prav tako bodo nagradili najizvirnejšo ekipo. Sicer pa bo uvodna vožnja tekmovanje med ekipo župana Mirana Senčarja in upravnim odborom društva.

Tekmovanje z "rancami" si bo mogoče ogledati z društvenega platoja v Budini. Za obiskovalce, ki bodo želeli del tekmovanja spremljati tudi na vodi, pa bodo pripravili motorne čolne, s katerimi jih bodo popeljali v središče tekmovalnega dogajanja.