Slovenec je v manj kot minuti s streli na gol zbral 10.000 dolarjev. Namenili jih bodo raziskavam proti raku. Foto: Ellen
Slovenec je v manj kot minuti s streli na gol zbral 10.000 dolarjev. Namenili jih bodo raziskavam proti raku. Foto: Ellen
Anže Kopitar in Ellen DeGeneres
Anže in Ellen. Ellen ima svojo oddajo že od leta 2003, a zaradi velike gledanosti jo bodo snemali še vsaj do leta 2017. Foto: Twitter
Ines Dominc, Bellamy Young in Anže Kopitar
Zakonca Kopitar sta v 'sendvič' vzela igralko Bellamy Young. Foto: Twitter

Član ekipe Los Angeles Kings je na Twitterju objavil fotografijo sebe in Ellen, pod njo pa zapisal: "V oddaji The Ellen Show sem se imel odlično."

Oddaja je bila posneta v torek, predvajali so jo v sredo, Anžeta pa so v oddajo povabili v sklopu meseca ozaveščanja o raku na dojki.

Slovenski hokejist in prvak lige NHL je v oddaji v manj kot minuti s streli na gol zbral 10.000 dolarjev za sklad veletrgovine JC Penny, namenjen raziskavam proti raku.

Anže v kratkem nastopu ni govoril veliko, razen da je priljubljeni voditeljici in humoristki Ellen DeGeneres razložil, da v rokah drži hokejsko palico. Soočil se je s hokejskim golom, na katerem so ob notranji strani prečke in vratnic viseli krožniki z odtisnjeno številko 1.000. Vsak zadet krožnik je pomenil 1.000 dolarjev za raziskave proti raku.

Dobrodelni tudi "kralji" iz LA-ja
Pred začetkom razbijanja krožnikov je Kopitar še povedal, da bo ekipa Los Angeles Kings prispevala prav toliko denarja, kot ga bo nabral sam. Kopitar je začel silovito, nato nekajkrat tudi zgrešil, vendar mu je uspelo v manj kot minuti razbiti vse krožnike.

Zadnji je sicer nepoškodovan padel z vratnice, vendar se je slovenski hokejski as znašel, odhitel do krožnika in ga razbil s palico ter si prislužil velik aplavz občinstva za skupaj 20.000 dolarjev, ki bodo šli za boj proti raku.

Nikamor brez svoje Ines
Hokejista s Hrušice pri Jesenicah, ki je prvi Slovenec, ki je zaigral v severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL, je na snemanju spremljala tudi njegova žena Ines Dominc, s katero sta si večno zvestobo obljubila poleti na Otočcu. Parček je naletel tudi na igralko Bellamy Young, s katero so skupaj pozirali na fotografiji. Youngova je najbolj znana po svoji vlogi ameriške prve dame Mellie Grant, ki jo upodablja v seriji Scandal.

Na istem kavču kot Kopitar je poleg Youngove sedela še kanadska kantripevka Shania Twain, ki je osvojila pet grammyjev in prodala kar 80 milijonov albumov, po zatišju pa se vrača s svojim šovom v Las Vegasu. Za glasbeni premor pa so poskrbeli legendarni rokerji, skupina Bon Jovi.

26-letni Anže, ki ga Američani kličejo Kopi, Kopistar ali AK11, je imel nepozabno sezono 2011/12, saj so takrat njegovi Kralji osvojili prestižni Stanleyjev pokal. V ponedeljek so nesrečno izgubili z ekipo Calgary Flames.