Vili Resnik si z užitkom ogleda dobro tekmo, tudi finale Lige prvakov ga ni razočaral. Foto: MMC RTV SLO
Vili Resnik si z užitkom ogleda dobro tekmo, tudi finale Lige prvakov ga ni razočaral. Foto: MMC RTV SLO
Nuša Derenda
V družini Nuše Derenda je nogomet bolj 'moško področje', a je tudi Nuša na tekočem z aktualnim športnim dogajanjem. Foto: MMC RTV SLO

Pevec, ki ga poznamo tudi po nogometno obarvani uspešnici Na fuzbal me pust, je sicer navijač slovenskih klubov, a uživa tudi v ogledih dobrega tujega nogometa. Priznava, da znanim ekipam z zvenečimi imeni Slovenci trenutno ne sežemo niti do kolen. Predvsem ga navdušuje način igre, ko je žoga večino časa na tleh in so poteze kratke in hitre.

Vili: "Angleži za razred boljši"
O klubu FC Barcelona, ki je v Rimu osvojil letošnji pokal Lige prvakov, je Resnik povedal: "Ves čas so bili v napadu in za razred boljši. Angleži (v finalu sta se pomerila kluba FC Barcelona in Manchester United, op. a.) so ves čas usmerjali dolge žoge k Rooneyju, ki pa ni naredil nič. Pa tudi Ronaldo me je malo razočaral z umazano igro."

Je Viliju kateri izmed igralcev še posebej pri srcu? "Predvsem so mi všeč tisti, ki niso zvezde, ampak se trudijo dobro igrati tudi iz ozadja. Zvezde mora ves čas nekdo kriti. Prava odkritja so zame igralci, ki znajo tudi iz ozadja pokazati kak trik," je sklenil.

Nuša ne navija, je pa na tekočem
Med ženskimi predstavnicami slovenske pevske estrade smo poklicali Nušo Derendo, ki pa tekme ni gledala, a je že pred finalom v medijih spremljala namigovanja, kdo bo in kdo ne bo zmagal. Pozna končni izid: 2 : 0 za Barcelono, a ni velika nogometna oboževalka, tako da ni imela favorita. "Sta pa to zelo dobra kluba, to vem," je dodala v smehu.

Pri njih doma nogomet bolj zanima sinova in moža, je še povedala pevka.

A. K.