Družinska idila - Dani, Žana in njuna Kiara. Foto: Osebni arhiv
Družinska idila - Dani, Žana in njuna Kiara. Foto: Osebni arhiv
Žana
Žana je vsem MMC-jevim bralcem času primerno voščila vesele velikonočne praznike. Sama je dejala, da si bosta z Danijem privoščila malo razvajanja in crkljanja, Kiara pa bo praznike preživela pri babici na deželi. Foto: Osebni arhiv

Zelo podpiram prijatelja Erika, ki prihaja na slovensko glasbeno sceno pod imenom E-voice, ker je odličen vokalist in se upa ustvarjati na način, ki je Slovencem sicer tuj, meni pa zelo pri srcu.

Zaročila sva se in tudi poroko že načrtujeva, vendar nočeva velike poroke.

Žana
Nastop na Emi leta 2007, ki je Žano popeljal med takrat najbolj priljubljene slovenske pevke. Skladba Druga violina se je vrtela tudi na Hrvaškem. Foto: Stane Sršen
Žana
Plesne korake se je učila tudi v Marievem turnirju Zvezde plešejo. Foto: Stane Sršen

26-letna Črnomaljka je prodor na slovensko glasbeno sceno združila z odmevno operacijo prsi, saj je bila ena redkih Slovenk, ki so javno priznale (v njenem primeru tudi pokazale) lepotno operacijo. Nič nenavadnega, da je po tem začela dobivati ponudbe za razgaljene fotografije in jih tudi sprejela, saj je bilo njeno telo mogoče videti tudi v najbolj priljubljeni reviji za moške.

Nato so prišli tudi glasbeni uspehi. Na Emi je prvič nastopila že leta 2004, ko je z živordečimi lasmi prepevala skladbo Požar, spoštovanje in naklonjenost pa si je pridobila predvsem z balado Druga violina, s katero je na Eminem odru stala leta 2007. Nato je prišel čas za ljubezen, saj je s partnerjem Danijem Salobirjem postala mati Kiare, ki bo kmalu dopolnila dve leti.

Žana, zrela mamica, ki bo v kratkem postala tudi nevesta, se zdaj vrača na odre. Kot predhodnico novemu albumu je v poslušanje ponudila novo balado Dokler bije mi srce, ki jo je poklonila svojemu izbrancu. "Besedilo sem za Danija napisala sama in mu s tem povedala, da bova skupaj do konca," je dejala.

Kaj se je v tem času, ko se ni pojavljala na nastopih in rumenih revijah, dogajalo v njenem življenju, pa v spodnjem pogovoru za MMC.

Po premoru se vračate na slovensko glasbeno sceno. Ste se v tem času kot oseba močno spremenili?
Zelo sem se spremenila. Ne vem, ali je za to zaslužen otrok, mogoče je k temu pripomogel tudi čas, ki sem ga imela za razmišljanje in osebno rast. Zdaj imam čudovito družino, ki mi stoji ob strani in me podpira.

Rodili ste hčer Kiaro. Kaj vas je pri materinstvu najbolj očaralo? Ali Kiara že kaže kaj pevskega talenta?
Kiara mi pomeni vse na svetu! Res je zlat otrok in ona me najbolj nasmeji. Ne morem povedati, kaj me je najbolj očaralo, ker je vsaka stvar posebna. Vsak pogled, dotik, nasmeh, prve besede ... Trenutno me najbolj očara, ko reče 'Moja zlata mamica!' Ne samo da ima pevski talent, tudi pleše zelo rada. Ima že svoj klavir, na katerega pridno igra, tako da podpiram in spodbujam njeno strast do glasbe.

Pred kratkim ste se s svojim izbrancem Danijem zaročili. Načrtujete tudi poroko, je znanih že kaj podrobnosti?
Res je. Zaročila sva se in tudi poroko že načrtujeva, vendar nočeva velike poroke. Navzoči bodo samo bližnji družinski člani. Ta dan bo samo najin (smeh).

Prav Daniju ste posvetili novo pesem, balado Dokler bije mi srce, v kateri mu sporočate, da boste z njim do konca življenja. Kako pa rešujeta nesoglasja in prepire v zvezi?
Dani je zelo dober partner in oče, zato sem mu to pesem namenila kot darilo, ker mislim, da si tudi moški kdaj pa kdaj zasluzijo nekaj lepega (sme h). Mislim, da je zato tudi pesem odlična, ker je iskrena in čustvena. Normalno je, da so nesoglasja v vsaki zvezi, vendar jih midva kar uspešno rešujeva. Sicer sva oba kar precej trmasta, ampak se imava preveč rada, da bi pustila malim prepirom, da uničijo to, kar imava.

V zadnjem času ste bolj iz razdalje opazovali slovensko glasbeno sceno. So vas katera nova imena posebej navdušila?
Če povem po pravici, niti nisem zasledila nobenih novih imen, ker sem tako zaposlena z novim lokalom, ki ga imava z Danijem, da nimam časa brati in slediti vsem novostim. Zelo pa podpiram mojega prijatelja Erika, ki prihaja na slovensko glasbeno sceno pod imenom E-voice, ker je odličen vokalist in se upa ustvarjati na način, ki je Slovencem sicer tuj, meni pa zelo pri srcu. To je r'n'b in resnično upam, da mu bo uspelo. Mogoče narediva tudi kakšen duet!

Glasbeno pot ste začeli s poskočnimi ritmi r'n'b-ja, nadaljevali pa z baladami, kot sta Druga violina in vaš novi singel. Je to tudi odraz vašega življenja, zrelosti, umirjenosti ali pripravljate tudi kakšne živahnejše skladbe?
Moj okus za glasbo je zelo širok. Prilagajati se je treba tudi različnim producentom, zato so moje pesmi tako različne. Ko imam obdobje, ko sem umirjena in zaljubljena, takrat delam balade. Ko se približuje poletje, zabave in vsi postanejo bolj divji, to seveda vpliva tudi name. Takrat me prevzame želja po plesu in zato začnem ustvarjati bolj plesno in živo glasbo. Mislim, da je tako tudi prav, kajti ustvarjati moraš tako glasbo, ki ti v tistem trenutku najbolj paše. Samo iskrena pesem je dobra pesem.

Se preživljate le z glasbo ali kot povprečen Slovenec vsak dan od sedmih do treh hodite tudi v službo?
Nikoli nisem živela samo od glasbe. Od nekdaj hodim v službo oziroma imam svoje podjetje in lokal. Boljše se počutim, če delam, ker sem v teh časih lahko srečna, da sploh imam delo. Zato tega ne podcenjujem in vsak dan z veseljem pridem v službo ter oddelam svojih osem ur v odličnem kolektivu!

Vas lahko znova pričakujemo tudi na kakšnih zapeljivih fotografijah, objavljenih v moških revijah?
Nikoli se ne ve. Pred kratkim sem bila v reviji FHM, tako da mislim, da me imajo moški za nekaj časa dovolj. (smeh)

Prisluhnite novi Žanini skladbi Dokler bije mi srce.

Zelo podpiram prijatelja Erika, ki prihaja na slovensko glasbeno sceno pod imenom E-voice, ker je odličen vokalist in se upa ustvarjati na način, ki je Slovencem sicer tuj, meni pa zelo pri srcu.

Zaročila sva se in tudi poroko že načrtujeva, vendar nočeva velike poroke.