Britanke naj bi prakticirale večjo spolno svobodo kot Britanci. Foto: EPA
Britanke naj bi prakticirale večjo spolno svobodo kot Britanci. Foto: EPA

Časopis More je raziskavo opravil na vzorcu 2.000 žensk. Izsledki so pokazali, da so ženske do dopolnjenega 21. leta v povprečju zamenjale devet spolnih partnerjev, dva več kot moški. Poleg tega je kar četrtina anketiranih deklet v prvih petih letih od izgube nedolžnosti zamenjala več kot deset spolnih partnerjev, kar je nekaj odstotkov več, kot med toliko starimi fanti.

Urednica revije Lisa Smosarski je te izsledke komentirala: "Sodobne mlade ženske, ki so zakorakale v tretje desetletje življenja, prevzemajo nadzor nad svojim spolnim življenjem. Točno vedo, kaj želijo v postelji, in to po navadi tudi dobijo."

Je ljubezen sploh pomembna?
Anketiranke so v povprečju prvo spolno izkušnjo doživele pri 16 letih. Več kot polovica jih je dejala, da niso bile zaljubljene v moškega, ki jih je razdevičil, še več, le slabi tretjini se zdi to, da ti je prvi partner všeč, pomembno.

Polovica vprašanih Britank je priznala, da so že skočile čez plot, četrtina pa, da so partnerjem rogove nataknile najmanj dvakrat. Po drugi strani jih je le 25 odstotkov izjavilo, da so bile v zvezi, v kateri je partner varal njih, one pa so mu bile zveste.

A. P.