Tudi starejši pari morajo ohranjati strast v razmerju ... Foto: EPA
Tudi starejši pari morajo ohranjati strast v razmerju ... Foto: EPA

Kar 24 odstotkov vprašanih v starostni skupini med 45 in 65 let je priznalo, da jim spolnost ne prinaša zadovoljstva in nasmeha na obraz. Sledijo jim tisti, stari med 30 in 44 let, saj je v tej skupini nezadovoljnih 20 odstotkov. Najmanj težav pri posteljnih vragolijah pa imajo najmlajši anketiranci, torej tisti, stari med 18 in 29 let, saj se jih je med njimi pritožilo le 12 odstotkov.

Med tistimi najstarejšimi je večina dejala, da ima občutek, da se o spolnosti nima več česa naučiti, zato se, ko se že ljubijo, ljubijo vedno enako in v enakih položajih. Poleg tega je 56 odstotkov žensk v tej skupini priznalo, da se jim je z leti zmanjšala spolna sla - med moškimi je takih deset odstotkov manj.

Kakšne težave še imajo tisti, stari med 45 in 65 let: kar 72 odstotkov moških sanjari o seksu z žensko, ki ni njihova stalna partnerica, med ženskami se takim mislim predaja 48 odstotkov vprašanih. Večina moških se je tudi potožila, da se njihova spolna partnerica ne želi več ljubiti tako pogosto kot oni. Ta težava pa muči le 13 odstotkov podobno starih žensk.