Odnosi s sodelavci lahko postanejo zapleteni. Foto:
Odnosi s sodelavci lahko postanejo zapleteni. Foto:
Premislite, preden se spustite v avanturo s sodelavcem. Foto: EPA

Naj gre za začetek resnejše zveze ali pa le za kratko avanturo, previdnost ni odveč. Če se vam obeta romanca na delovnem mestu, vam priporočamo, da razmislite o določenih dejstvih:

1. Preden izberete osvajalsko taktiko, se pozanimajte, če je vaša simpatija prosta. To vsekakor ni težko, saj se na vsakem delovnem mestu najdejo opravljivci, ki vedo o vseh vse.

2. Sprva se zdi skrivanje romance pred preostalimi sodelavci zanimivo in zabavno, toda če se tudi po določenem času partner ne želi pokazati z vami v javnosti, razmislite o tem, kaj bi ga lahko zadrževalo. Gre zgolj za adrenalin ali je v ozadju še kakšno drugo dejstvo?

3. Mečkanje ob avtomatih za sendviče in kavo se vam morda zdi prisrčno in razburljivo, toda pomislite na apetit vaših sodelavcev. Če se boste preveč prepustili strastem na delovnem mestu, bi to utegnilo škoditi vaši karieri.

4. Posebej bodite previdni, če se zapletete z osebo, ki vam je podrejena, saj bi se ta lahko čutila dolžna, da se z vami v vsem strinja, kar pa bi lahko ogrozilo ugled obeh.

Kakor koli, če se zapletate v razmerja na delovnem mestu, velja razmisliti o tem, ali boste (če končate zvezo) lahko preživljali delovni čas z nekdanjim partnerjem. Čeprav se nekatere zveze na delovnem mestu obnesejo, se velja vprašati, ali je vredno vzeti v zakup vse nevšečnosti, ki jih prinese konec razmerja.